The Night the Angels Came

Bok av Cathy Glass
Åttaårige Michaels mamma dog när han var liten, och hans pappa har cancer och kommer troligen inte leva så länge till. När pappan läggs in på sjukhus får Michael bo hos Cathy och hennes barn. Michael vet att när tiden är inne kommer änglarna för att ta med hans pappa till himmelen där hans mamma redan är.
3 utgåvor
Välj utgåva
The Night the Angels CameEngelska - Pocket
ISBN: 9780007442621
The Night the Angels CameEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780008150518
Night the Angels CameEngelska - E-bok
ISBN: 9780007445691
I The Night the Angels Came tar Fostermamman Cathy hand om åttaårige Michael. Michaels hemförhållande liknar inte de flesta barnens som Cathy tar hand om. Michael bor med sin pappa. Mamman dog när han var liten och nu är hans pappa sjuk och kommer sannolikt inte att leva så många månader till. Därför kontaktar Michaels pappa de sociala myndigheterna och ber om en fosterfamilj som kan ta hand om Michael när han själv inte längre kan göra det. Det blir tidigare än väntat, Michaels pappa åker akut till sjukhuset och Cathy får hämta upp Michael på skolan.

Varje kväll ber Michael. Han vet att när tiden är inne, kommer änglarna för att ta med sig hans pappa till himmelen där hans mamma redan är. Men Michaels pappas sjukdom verkar vända, och under en period blir han bättre än vad han har varit på länge. En romans utvecklas till och med mellan Cathy och Michaels pappa. Men sedan händer det fruktansvärda.

Den här boken skiljer sig mycket från Cathy Glass andra böcker. Dels ser Michaels bakgrund annorlunda ut och dels ger boken lite fokus på personen Cathy, och inte bara mamman och fostermamman Cathy. Cathy skriver om att hon blir förälskad i Michaels pappa, och hur hennes ex och barnens pappa reagerar på det.

The Night the Angels Came är en riktigt sorglig berättelse som berör mig djupt. Den är välskriven och helt klart värd att läsa.