Vägen till London

The Way to London
Bok av Alix Rickloff
Målet finns där man minst anar. Lucy Stanhope lever ett bekymmerslöst liv bland Singapores societet. Men när andra världskriget kommer allt närmare tvingas hon bryta upp och resa till sin mosters gods i England. Kontrasten är total. Landet hon anländer till är grått och kallt och har härjats hårt av kriget. Alla är främlingar för henne, även hennes moster. Så när Lucy träffar Billy, en evakuerad pojke som rymt för att söka upp sin mamma i London, erbjuder hon sig att följa honom. I London finns en chans för Lucy att börja på nytt och uppfylla sina drömmar. Men resan dit blir inte som hon tänkt. Snart tvingas hon omvärdera alt hon tidigare trott på, och inse att drömmen kanske finns närmare än hon anar ...
5 utgåvor
Välj utgåva
Vägen till LondonSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150931266
Vägen till LondonSvenska - Pocket
ISBN: 9789150940176
The Way to London : A Novel of World War IIEngelska - Pocket
ISBN: 9780062433206
Vägen till LondonSvenska - E-bok
ISBN: 9789150723373
Way to London : A Novel of World War IIEngelska - E-bok
ISBN: 9780062433213
Lucy lever jetsetliv i Singapore och har som största bekymmer vilken drink hon ska välja nästa gång, när andra världskriget slår till. Hon blir skickad till sin moster på den engelska landsbygden, där hon vantrivs. Väl där planerar hon hur hon ska kunna återgå till den typen av livsstil hon är van vid. Hon måste ta sig till London för att förverkliga sin dröm. Med sig på resan får hon en fattig ung pojke som vill ta sig tillbaka hem till sin mamma. Deras vänskap är äkta och de blir väldigt viktiga personer i varandras liv.

Boken är lättläst och engagerande i genren "bortskämd ung flicka, får uppleva hur tufft livet kan vara och blir en bättre person".