Familjen Bridgerton, #6

En oemotståndlig frestelse

When He Was Wicked
Bok av Julia Quinn
Michael Stirling är Londons mest ökände och eftertraktade ungkarl. Han omges ständigt av kvinnor men har aldrig varit kär. Till den dag han möter Francesca Bridgerton och upplever känslor som han aldrig känt förut. Francesca är dock upptagen och Michael får bära sin kärlek i hemlighet. Men så förändras Francescas livssituation - skall Michael våga ta chansen att berätta hur han känner?.
"En oemotståndlig frestelse" är den sjätte boken om familjen Bridgerton och kanske en av de bästa i serien, i mitt tycke. Den handlar om Michael Stirling, en av de mest eftertraktade ungkarlarna i London, som är hopplöst och hemligt förälskad i Fracesca (Bridgerton), som dock redan råkar vara gift med hans kusin. Men en dag händer något oväntat som ställer allt på sin ända...

Precis som tidigare böcker är även denna lättläst och väldigt underhållande, och det är nästan omöjligt att lägga undan boken innan den är slut. Det tog knappt en dag för mig att läsa den, trots barn, tvätt och andra vardagsbestyr. Författaren är också mycket skicklig på att gestalta karaktärernas känslor, särskilt Michaels, på ett sätt som gör att jag inte bara förstår utan också själv känner dem.
Del sex av åtta i serien om familjen Bridgerton och i denna bok är det Francecsa som har huvudrollen av syskonen i familjen. Den omtalade och eftertraktade ungkarlen Michael lever livet och förför kvinnor på löpande band, men egentligen är han fullkomligt förlorad och kär i Francesca - en förbjuden kärlek då hon är gift med hans kusin och bästa vän John. En dag vänds Francescas liv upp och ner av en dramatisk händelse och hon är fullständigt förkrossad....

Jag tycker nog att denna bok var en av de bästa i serien. Den är som dom andra böckerna fylld med drama, sorg, kärlek och romance och jag gillar att bara läsa och dras med i dessa kärlekshistorier.
Andra boken i familjen Bridgerton serien där huvudkaraktären den här gången är Anthony som letar efter en kvinna att gifta sig med.
Mycket kärlek, humor och 1800-tal. Man kan inte annat än älska de här böckerna!!!!
Det är den första bok I familjen Bridgerton serien som jag läser och den överträffade alla mina förväntningar. Den handlar om den sjätte i syskonskaran, Francesca Bridgerton.

Den hopplöse förföraren och den kändaste i Londons uteliv. Känd för att få alla kvinnor på fall Michael Stirling är fullkomligt förälskad i Fransesca. Problemet är att hon är den som han absolut inte får förföra då Fransesca är gift med Michaels kusin och bästa vän John.

En dag händer något oväntat och hemskt. Kommer det innebära en öppning för Michael att närma sig Fransesca?
En förälskelse i sin bästa väns fru. Helt förbjudet. Sen händer det som inte ska hända. Vännen dör. Fransesca är otröstlig. Söker sig till honom. Vad gör han? Ska han utnyttja situationen? Eller vara en gentleman?
Spännande som vanligt med lite oväntade vändningar.
En av mina litterära favoritfamiljer är familjen Bridgerton. Det är en varm och humoristisk familj som verkligen bryr sig om varandra. Jag har precis lyssnat klart på Mirja Turestedts underbara uppläsning av den sjätte boken i serien: ”En oemotståndlig frestelse” som är skriven av författaren Julia Quinn. Jag har älskat de första fem böckerna men denna når inte riktigt upp på samma nivå. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad anledningen är. Boken var bra men inte riktigt lika bra som de tidigare böckerna. 13 november kommer nästa bok i serien ut och den 25 december släpps serien äntligen på Netflix. Jag längtar! 💕
Det blev en ny favorit, trots allt! I början var jag lite tveksam (trots att det alltid slutar med att jag avgudar varenda ny del i Bridgerton-serien, med ett eller få undantag som jag kanske inte avgudar men däremot tycker om) eftersom ... Ja? Det är svårt att förklara.

Kanske kände jag mig så trött på att det alltid är en "ökänd rumlare" som är det manliga kärleksintresset. Mannen har legat runt med gud vet hur många kvinnor, och kvinnan har så klart bara haft en eller ingen man alls. Första gången var det okej, men nu är det väldigt många av Bridgerton-böckerna som har före detta rumlare i den manliga huvudrollen. Jag blir mest obehaglig till mods när Michael funderar över alla sina "erövringar". Inte sexigt. Alls. Bordell har han ju varit på också, massvis av gånger ...

Det enda positiva är att han gjort allt detta på grund av att försöka glömma tankarna på den han egentligen älskar. Den han aldrig kan få. För ja, i grund och botten är han en romantiker - och DEN sidan gillar jag med honom! På samma sätt älskar jag jargongen mellan honom och Francesca. Kul att Indien fick ta plats också, tillsammans med sjukdomen malaria som förstås blir mycket värre när det inte finns vaccin. Usch!

Nej, men förutom Michaels rumlande var det en fantastisk bok som jag inte kommer att glömma i första taget. Så fin, romantisk och underbar.
En oemotståndlig frestelse handlar om
den ökända ungkarl, Michael Stirling, som aldrig haft svårt att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men när han träffar Francesca Bridgerton känner han en attraktion så stark att han för första gången i livet blir handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att leva med att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar? När Michael tar modet till att blotta sitt innersta, hur reagerar Francesca på hand bekännelse? Vad känner hon själv.

En oemotståndlig frestelse är en hjärtskärande berättelse om trolovad kärlek, sorg och förtvivlan när livets tas ifrån än alldeles för fort. Men också att våga möta kärleken igen, trots att de kan medföra fördömande och skvaller. Där det krävs mod att vara öppenhjärtig mot kärleken. Men även att våga släppa in och låta sig bli förälskad. Francesca vet inte om hon vågar att släppa taget. Vågar tillåta sig att känna välbehag, lust och åtro till en annan man, igen. Fast hon vill ha barn. Så innerligt och djupt. Dessutom är de inte vilken man som helst, utan hennes makes kusin. Det är så fel som det kan bli. Men känslan av välbehag tynger henne.

Precis som tidigare böcker av familjen Bridgerton vill jag aldrig sluta läsa/lyssna till karaktärerna. Det är en fantastisk berättelse och bok som du inte vill slita dig ifrån, nyfikenheten väcks ännu mer för varje bok. Du blir en del av berättelsen, där du omges av 1800-talets England fast i nutid. Jag tycket mycket om Francesca som huvudkaraktär, hon är inte helt lik sina syskon vilket jag uppskattade.

Berättelsen är helt klart oemotståndlig och kärleksfull. Bokens helhetsbetyg blir 4 av 5