En oemotståndlig frestelse

Bridgerton series, #6
When He Was Wicked
Bok av Julia Quinn
Michael Stirling är Londons mest ökände och eftertraktade ungkarl. Han omges ständigt av kvinnor men har aldrig varit kär. Till den dag han möter Francesca Bridgerton och upplever känslor som han aldrig känt förut. Francesca är dock upptagen och Michael får bära sin kärlek i hemlighet. Men så förändras Francescas livssituation - skall Michael våga ta chansen att berätta hur han känner?.
9 utgåvor
Välj utgåva
When He Was WickedEngelska - Pocket
ISBN: 9780062353788
When He Was WickedEngelska - Okänt
ISBN: 9780060531232
When He Was Wicked: The Epilogue IILjudbok
ISBN: 9780061472732
When He Was WickedEngelska - E-bok
ISBN: 9780061755903
When He Was Wicked : Number 6 in seriesEngelska - Pocket
ISBN: 9780749936624
En oemotståndlig frestelseSvenska - Pocket
ISBN: 9789188801685
When He Was WickedLjudbok
ISBN: 9781980088042
En oemotståndlig frestelseSvenska - Okänt
ISBN: 9789188801951
En oemotståndlig frestelseSvenska - Okänt
ISBN: 9789188801692
En av mina litterära favoritfamiljer är familjen Bridgerton. Det är en varm och humoristisk familj som verkligen bryr sig om varandra. Jag har precis lyssnat klart på Mirja Turestedts underbara uppläsning av den sjätte boken i serien: ”En oemotståndlig frestelse” som är skriven av författaren Julia Quinn. Jag har älskat de första fem böckerna men denna når inte riktigt upp på samma nivå. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad anledningen är. Boken var bra men inte riktigt lika bra som de tidigare böckerna. 13 november kommer nästa bok i serien ut och den 25 december släpps serien äntligen på Netflix. Jag längtar! 💕
Det blev en ny favorit, trots allt! I början var jag lite tveksam (trots att det alltid slutar med att jag avgudar varenda ny del i Bridgerton-serien, med ett eller få undantag som jag kanske inte avgudar men däremot tycker om) eftersom ... Ja? Det är svårt att förklara.

Kanske kände jag mig så trött på att det alltid är en "ökänd rumlare" som är det manliga kärleksintresset. Mannen har legat runt med gud vet hur många kvinnor, och kvinnan har så klart bara haft en eller ingen man alls. Första gången var det okej, men nu är det väldigt många av Bridgerton-böckerna som har före detta rumlare i den manliga huvudrollen. Jag blir mest obehaglig till mods när Michael funderar över alla sina "erövringar". Inte sexigt. Alls. Bordell har han ju varit på också, massvis av gånger ...

Det enda positiva är att han gjort allt detta på grund av att försöka glömma tankarna på den han egentligen älskar. Den han aldrig kan få. För ja, i grund och botten är han en romantiker - och DEN sidan gillar jag med honom! På samma sätt älskar jag jargongen mellan honom och Francesca. Kul att Indien fick ta plats också, tillsammans med sjukdomen malaria som förstås blir mycket värre när det inte finns vaccin. Usch!

Nej, men förutom Michaels rumlande var det en fantastisk bok som jag inte kommer att glömma i första taget. Så fin, romantisk och underbar.
En oemotståndlig frestelse handlar om
den ökända ungkarl, Michael Stirling, som aldrig haft svårt att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men när han träffar Francesca Bridgerton känner han en attraktion så stark att han för första gången i livet blir handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att leva med att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar? När Michael tar modet till att blotta sitt innersta, hur reagerar Francesca på hand bekännelse? Vad känner hon själv.

En oemotståndlig frestelse är en hjärtskärande berättelse om trolovad kärlek, sorg och förtvivlan när livets tas ifrån än alldeles för fort. Men också att våga möta kärleken igen, trots att de kan medföra fördömande och skvaller. Där det krävs mod att vara öppenhjärtig mot kärleken. Men även att våga släppa in och låta sig bli förälskad. Francesca vet inte om hon vågar att släppa taget. Vågar tillåta sig att känna välbehag, lust och åtro till en annan man, igen. Fast hon vill ha barn. Så innerligt och djupt. Dessutom är de inte vilken man som helst, utan hennes makes kusin. Det är så fel som det kan bli. Men känslan av välbehag tynger henne.

Precis som tidigare böcker av familjen Bridgerton vill jag aldrig sluta läsa/lyssna till karaktärerna. Det är en fantastisk berättelse och bok som du inte vill slita dig ifrån, nyfikenheten väcks ännu mer för varje bok. Du blir en del av berättelsen, där du omges av 1800-talets England fast i nutid. Jag tycket mycket om Francesca som huvudkaraktär, hon är inte helt lik sina syskon vilket jag uppskattade.

Berättelsen är helt klart oemotståndlig och kärleksfull. Bokens helhetsbetyg blir 4 av 5