Irans dubbla ansikte

The Ayatollah Begs to Differ
Bok av Hooman Majd
En faktabok om hur Iran är uppdelat i två delar. På ena sidan bor de rika och välutbildade och på andra sida de fattiga som är republikaner. Det är en helt och hållet politisk bok om islam och Iran. En bok för de som är intresserade av Irans politik. Kanske svårläst för vissa, för andra inte.
6 utgåvor
Välj utgåva
Irans dubbla ansikteSvenska - Inbunden
ISBN: 9789170375477
Ayatollah Begs to DifferOkänt
ISBN: 9780385528429
The Ayatollah begs to differ - Hooman MajdEngelska - Okänt
ISBN: 9780385523349
En faktabok där författaren berättar om Iran, och hur staden är uppdelad i två olika delar. På den ena sidan finns stadens elit, de människor som är förmögna och har bra utbildning. På den andra sidan befinner sig människor som är traditionella, fattiga och brukar jord. Människorna på den fattiga sidan är anhängare av republikanerna, som när boken skrevs styrdes av presidenten Ahmadinejad. Han som gärna visade upp sig i billiga kostymer och omoderna frisyrer. Allt för att visa att han tillhörde det vanliga folket.

Denna politiska faktabok var intressant och modifierar synen på islam och Iran. Den är väl inte att rekommendera om man för första gången vill lära sig om den politiska situation som finns i Iran. Texten var svårläst, men själv tyckte jag att den var mycket givande.