Fråga först varför : hitta din mening och inspirera till handling

Start with why
Bok av Simon Sinek
Denna bok kan användas av stora företag och små företag, i den ideella världen, inom politiken och den kan även användas som en självhjälpsbok. De individer som börjar med VARFÖR manipulerar aldrig, dem inspirerar. Start With Why kommer att övertyga dig att göra det du brinner för och det du alltid drömt om!
Boken Start With Why är skriven av författaren och motivationstalaren Simon Sinek. Boken börjar med en intressant jämförelse av två sätt att påverka mänskligt beteende: manipulation och inspiration. Sinek hävdar att inspiration är det mer kraftfulla, hållbara och dessutom mer etiska sättet av de två. När han studerade de ledare som har haft det största inflytandet i världen upptäckte Sinek att dem alla betedde sig på ett liknande sätt. Dessa ledare tänkte, agerade, och kommunicerade på exakt samma sätt, vilket skiljde sig drastiskt i jämförelse med andra människor. Det sätt som dessa ledare arbetar på går i denna bok under namnet ”The Golden Circle”, och den ger en ram för individer att bygga sitt nästa projekt runt om eller utveckla sin nästa idé. Sinek menar att denna ram kommer till och med att hjälpa läsaren att kommunicera med sin partner. ”The Golden Circle” startar med VARFÖR (Start With Why).

Simon Sinek säger att folk inspireras av en känsla av syfte, och att detta borde komma först när de kommunicerar, långt innan det förklaras ”hur” och ”vad”. Syftet, som i boken går under ordet varför, formar tillsammans med hur och var det nu världskända konceptet som ”The Golden Circle”.

Detta är en bok som alla kan relatera till. Vare sig man är entreprenör eller inte, vare sig man vill lyckas stort inom affärsvärlden eller inte så erbjuder denna bok ett tänkesätt som lockar ut det som vi verkligen vill göra i livet. Om vi börjar att ifrågasätta oss själva lite mer med frågan varför, så kommer vi snart att rikta oss själva mot de saker och de människor i livet som vi verkligen vill omge oss med. Jag rekommenderar starkt denna bok!