Om jag flyr

If I Run, #1
If I Run
Terri Blackstock
"Om jag flyr" är en kristen kriminalroman skriven av Terri Blackstock. Den handlar om Casey Cox, som efter ett mord där hennes DNA finns över hela mordscenen tvingas lämna allt bakom sig och fly. Den handlar också om krigsveteranen Dylan Roberts, som anlitas av polisen för att försöka hitta Casey och föra hem henne igen.
6 utgåvor
Välj utgåva
Om jag flyrSvenska - Pocket
ISBN: 9789188247988
If I RunEngelska - Pocket
ISBN: 9780310332435
If I RunLjudbok
ISBN: 9780310332473
If I RunEngelska - Inbunden
ISBN: 9781410487384
If I RunEngelska - E-bok
ISBN: 9780310332466
If I RunEngelska - Inbunden
ISBN: 9780310332442
"Om jag flyr" är skriven av Terri Blackstock och är en spännande kriminalroman, men med en kristen grund. Den handlar om Casey Cox, som är på flykt efter ett mord. Hennes DNA finns överallt på brottsplatsen och hon vet att polisen inte kommer att tro på hennes historia. Därför bestämmer hon sig för att fly och lämna allting bakom sig. Hon lämnar alla sina vänner och sin familj och reser till en okänd stad, där hon försöker börja ett nytt liv.

Samtidigt anlitas Dylan Roberts, en krigsveteran med posttraumatiskt stress syndrom för att söka upp och föra hem henne, för att hon ska ställas inför rätta. Till en början är han övertygad om Caseys skuld, men ju mer han lär sig om henne, desto mer börjar han tvivla. Casey passar inte alls in i bilden av en kallblodig mördare. Men om hon nu inte är skyldig, varför skulle hon då fly?

"Om jag flyr" är en spännande och nervkittlande roman där läsaren undan för undan får fler och fler pusselbitar till Casey och Dylans förflutna. Man får mer och mer lära känna både Casey och Dylan, och förstår mer och mer hur de tänker och resonerar. Boken har ett högt tempo och är en riktig bladvändare. Den är svår att lägga ifrån sig innan man har läst sista sidan. Den är spännande och verklighetstrogen, utan att bli alltför mörk eller blodig.

Jag har inte förut varit speciellt intresserad av deckare eller kriminalromaner, eftersom jag alltid haft svårt att riktigt hänga med i alla svängar hit och dit, och haft lite svårt för när det blir alltför mycket blod och grymma mord. Men den här boken, tycker jag, fungerar som en bra övergång från att ha läst lite "lättare" böcker till att börja bli intresserad av kriminalhistorier också. Detta eftersom den som sagt inte är speciellt blodig, men fortfarande spännande.