This Is Water

Bok av David Foster Wallace
I hans enda bok undersöker David Foster Wallace livets dagliga utmaningar på ett humoristiskt, intellektuellt och filosofiskt sätt. Lever vi verkligen livet medvetet, eller befinner vi oss jämt och ständigt antingen i framtiden eller det förflutna? I denna bok förklarar Wallace varför, och hur man kan förändra sitt tänkande för att uppleva nuet fullt ut.
Endast vid ett tillfälle höll David Foster Wallace en föreläsning om hans egen syn på livet. Detta tillfälle var dock tillräckligt. Intresset för idéer och metoder var så stort att han därefter valde att skriva denna bok. Hur undviker man att gå igenom livet i ett bekvämt tillstånd? Hur blir vi medvetna om våra egna tankar och hur uppnår vi genuin medkänsla? Denna korta bok, baserad på hans presentation på Kenyon College 2005, tar med läsaren på en intern resa som erbjuder tekniker och metoder som kan få oss att leva ett enklare och lyckligare liv.

Personligen räckte det inte att läsa detta verk en gång. Boken har så mycket att erbjuda och får läsaren att fråga sig själv om denne lever sitt liv fullt ut. Wallace påminner oss i denna bok om hur vi kan uppleva våra liv på ett annat sätt, och hur vi kan stärka våra relationer både till familj och oss själva. Läsvärd!