Vattenmelonen

Watermelon
Bok av Marian Keyes
Det är illa nog att Claires man James lämnar henne och deras nyfödda dotter - men om han ändå övergett henne för någon mer spännande än grannens trista fru. I brist på bättre alternativ tar Claire sin tillflykt till Irland, till föräldrarna och de två yngre systrarna Helen och Anna. Där ägnar hon några månader åt att tycka synd om sig själv och driva resten av familjen till vanvett. Men när den senaste i raden av Helens beundrare en dag stiger in i familjens kök förändras allt. Plötsligt blir umgänge, pubar, caféer och shopping mycket intressantare än att tänka ut allsköns dödsdomar åt den trolöse ex-maken. Och när han ångerfull efter flera månader hör av sig är Claire redo att ta ut en raffinerad och välplanerad hämnd.
Det här var den första boken jag läste av feel good-drottningen Marian Keyes. En riktigt mysig bok, perfekt att krypa upp i soffan med en dag när regnet vräker ner utanför fönstret. Boken bjuder både på kärlek, relationer och skratt!
En bok med mycket igenkänning, du sitter och småler och hejar på den kvinnliga huvudkaraktären i boken. En riktigt "tjejig" bok som jag lätt kan läsa om och om igen.
En underbar chiclit som verkligen ger magkänsla.En bok att läsa och småle för sig själv.Jag kommer att läsa om den snart.