Så överlever du allt : en handbok för alla tillfällen

How to Stay Alive
Bok av Bear Grylls
Författaren Bear Grylls är äventyraren som är känd från TV-programmet Extrem överlevnad på Discovery Channel. I denna bok delar han med sig av sina bästa överlevnadstips. Här får läsaren lära sig mer om hur man bäst packar en överlevnadsryggsäck samt hur man bör tänka och agera i en rad olika situationer.
Författaren och äventyraren Bear Grylls är mästare på att överleva i det vilda. Denna bok är en överlevnadsguide som hjälper dig överleva en rad olika situationer. Den innehåller många praktiska tips samtidigt som den är skriven på ett lättsamt sätt med en stor dos humor. Om jag förberedde mig för en lång expedition till Mount Everest skulle jag nog läsa lite mer omfattande och tekniska böcker, men denna passar utmärkt för de flesta. Den är kul och dessutom väldigt inspirerande.

Författaren har bakgrund i den brittiska militärens specialkommando. Därefter har han utvecklat sin överlevnadsträning genom otaliga äventyrsexpeditioner, bland annat till Mount Everest och arktiska nordvästpassagen. I denna bok guidar han läsaren till hur man packar den perfekta överlevnadsryggsäcken och vilken typ av mat man bör tar med sig. Här ges också tips på situationer som hur man hanterar en björnattack och hur man tar sig ut ur ett flygplan om en nödsituation uppstår. Självklart finns här även omfattande information och tips om olika väder och terräng. Resultatet är en mycket informativ bok som förbereder människan för olika tänkbara händelser. Mycket läsvärd!