Cirkus Pilo

The Pilo Family Circus
Bok av Will Elliott
Den misslyckade studenten Jamie har ett tillfälligt jobb som garderobsvakt. På väg hem en natt är han nära att köra på en clown som står mitt i vägen. En händelse som kommer att förändra hans liv. När han ett par dagar senare kommer hem från jobbet är hela hans hem sönderslaget och clownen och hans kompanjoner tvingar Jamie att delta i ett inträdesprov. Provet går ut på att få clownerna att skratta och av ren rädsla klarar Jamie det. Samma natt hämtas han av clownerna. De söver honom med kloroform, lägger honom i en liksäck och via en hiss i en bajamaja transporteras han till cirkusen. Men Cirkus Pilo liknar inget annat kringresande tivoli. Jamie blir indragen i en skuggvärld mellan jord och helvete, befolkad av hemska och sadistiska galningar och full av grym komik under vilken en mer illavarslande och hänsynslös ondska vilar. Och för varje föreställning blir det värre. För när Jamie tar på sig sitt clownsmink förvandlas han till den mest ondskefulla clownen av alla. En clown som tar över, och får Jamie att börja blekna bort. »Cirkus Pilo« placerar sig rakt in i den populära skräckgenren och Will Elliott blandar effektivt skräck, thriller, svart komedi och satir till en otäck mix. Boken har lovordats i press i Australien och Storbritannien och vunnit ett flertal priser.
7 utgåvor
Välj utgåva
Cirkus PiloSvenska - Inbunden
ISBN: 9789170373770
Pilo Family CircusEngelska - E-bok
ISBN: 9780730496526
Pilo Family CircusEngelska - E-bok
ISBN: 9781849168496
The Pilo Family CircusEngelska - Pocket
ISBN: 9780980226027
The Pilo Family Circus - Will ElliottPocket
ISBN: 9781847240217
The Pilo Family CircusEngelska - Pocket
ISBN: 9781630230906
5/5

Temat är ett rätt unikt koncept tycker jag. Huvudkaraktären Jamie går från ett vanligt jobb till ett jobb han aldrig kunde tänka sig.

En sen natt när Jamie är på väg hem, kör han nästan på en clown. Han tänker inte så mycket på det, men några dagar senare när han kommer hem från jobbet, finner han hela huset sönderslaget. Ett par clowner, (även den som Jamie såg) står framför honom. Dom tvingar Jamie att ta ett inträdesprov till någon cirkus han inte känner till. Provet är enkelt; få dom att skratta. Av ren skräck och rädsla lyckas han. Senare samma natt, kidnappas han av clownerna till cirkusen där mardömmen börjar.