Inspector Rebus, #10

Förlorade själar

Dead souls
Bok av Ian Rankin
Romansviten om Rebus har blivit ett ofrånkomligt inslag i deckarläsarens standardbibliotek. Dagens NyheterEn av John Rebus kolleger i Edinburghpolisen tar sitt liv genom att kasta sig utför ett stup. Men var det verkligen självmord? I ett av stadens slitna höghusområden jagar en lynchmobb en misstänkt pedofil. En barndomskamrat till Rebus ber om hjälp att spåra sin försvunne son. I USA frisläpps seriemördaren och psykopaten Cary Oakes, som genast beger sig till sin ungdoms Edinburgh för att hämnas gamla oförrätter. Rebus är ansatt från alla håll. När han så småningom inser att allt hänger samman, förstår han också att någon har utsett honom själv till nästa offer... Skotten Ian Rankin är den nya stora bästsäljande kriminalförfattaren i Storbritannien. I Månpocket finns sedan tidigare två romaner om kommissarie Rebus: Svarta sinnen och Den hängande trädgården.
4 utgåvor
Välj utgåva
Förlorade själarSvenska - Pocket
ISBN: 9789185283606
Förlorade själar : [kriminalroman]Svenska - Pocket
ISBN: 9789176439715
Förlorade själarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137121314
Förlorade själarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137118505
En deckare som rör sig i Skottland med polisen Rebus i blickfånget. Vi får följa hans funderingar runt en kollegas självmord, samtidigt släpps en känd pedofil ur fängelset och en seriemördare kommer hem från USA. Då dyker dessutom hans gamla flickvän upp med en försvunnen son som aldrig skulle försvinna. I pedofilens område försvinner en ung pojke vilket gör att grannarna startar en hatisk rörelse mot pedofiler.
Boken var lite seg i början, kanske för att jag inte läst föregångarna, detta var uppenbarligen den tionde i serien om Rebus. Jag fick svar på många frågor men det finns frågor kvar så nu måste jag läsa nästa och troligtvis de föregående också.