Ett bättre jag : hur självhjälp (inte) förändrade mitt liv

Help me!
Bok av Marianne Power
Marianne Power arbetar som journalist och bestämmer sig efter en hård utekväll att försöka hitta lyckan i alla de självhjälpsböcker som finns. En bok i månaden i ett helt år ska avhandlas, fast besluten att verkligen följa alla de råd som finns däri. Men blir det verkligen lösningen på alla hennes problem?
Relationsstatus: Singel. Vad annars?
Ekonomi: Åt h*lvete (för att använda den tekniska termen).
Karriär: Stagnerande.

En alltför tidig söndagsmorgon vaknar journalisten Marianne Power bakis, ångestfylld och med ett banksaldo som skrattar henne rakt upp i ansiktet. Hur hamnade hon här? Trots en livslång, om än aningen skamfylld, förkärlek för självhjälpsböcker har hon aldrig lyckats bli den där balanserade carpe diem-människan. Men böckerna kanske inte fungerar för att hon i slutänden alltid har prioriterat vin, skräpmat och Netflix?

Marianne bestämmer sig där och då att testa en självhjälpsbok i en månad i ett år och resultatet får vi följa i denna bok,hennes debut roman. En jakt efter lycka som tar med henne på en utlämnande och rätt så galen vardag i ett helt år.

365 dagar, 12 olika självhjälpsböcker och så ett liv som skall levas efter dessa metoder. Tänk er själva vilken bisarr verklighet du skall gå igenom månad efter månad.

Spontant känner jag att vad skönt att någon testat detta så jag slipper hoppa på tåget i tron om att jag blir lyckligare ju mer perfekt mitt liv är.

Marianne bjuder på många tankeställare och hysteriskt roliga skratt vilket får mig att känna att en hel del självhjälpsmetoder skall tas med en nypa salt.
Lättläst och underhållande.