Tre systrar och en jul att minnas

The Christmas Sisters
Bok av Sarah Morgan
Julen är en av de viktigaste högtiderna, där man ska samlas med nära och kära. Precis som Suzanne önskar när hon hoppas att hennes tre döttrar återvänder hem till jul. Men innan julen kan bli så perfekt som hon önskar måste de ta tag i begravda hemligheter och spänningar som vilar under ytan.
En varm och sorglig bok på en och samma gång. Boken tar upp att det ibland är krångligt både med relationer i familjen och i kärleken. Inget förskönas utan det känns realistiskt. Handlingen flyter på bra. Klart läsvärd!
En riktig julfeelgoodbok där vi får följa Suzanne McBride och hennes önskan om att de tre döttrarna ska ska komma hem till Skottland över jul. En bok om systerskap, glädje och skratt men också uppdämd irritation och olösta frågor som i sig bygger på gamla missförstånd. Helt enkelt en må-bra-bok om jul och frid!
Tre systrar och en jul att minnas

En charmig berättelse om mammor och döttrar, kärlek och familjeband
Det viktiga med julen är inte det som ligger under granen, utan de som står runt den
Det enda Suzanne McBride önskar sig till jul är att hennes tre döttrar ska komma hem och att de ska vara lyckliga. Men när Posy, Hannah och Beth återvänder till sitt barndomshem i skotska högländerna börjar gamla spänningar och begravda hemligheter genast bubbla upp till ytan. Suzanne är fast besluten om att de ska fira en perfekt jul tillsammans, men innan det kan bli verklighet finns det saker från det förflutna som måste upp på bordet.

Som de flesta julböcker och filmer är det sockersött, tillrättalagt och med ett lyckligt slut för alla. Precis det man behöver i dessa mörka jultider. #feelgood #julroman #ljudbokstips #lyckligtslut #sarahmorgan #tresystrarochenjulattminnas
Det här är en underbar bok om ett mörkt förflutet, familjeband som är i gungning och gamla och nya kärlekar som behöver hitta sin plats i tillvaron.

Hannah, Beth och Posy är tre systrar som ska fira jul tillsammans med sina föräldrar. Deras mamma jobbar hårt för att allt ska bli så perfekt som möjligt, men allt går inte enligt plan.
En härlig feelgood om förväntningar,förhoppningar och familjeangelägenheter.
Det förflutna spökar men med kärlek så löses det mesta.
Min första Sarah Morgan! Och mest troligt inte den sista för den här boken var verkligen bra. Morgan serverar mysig julstämning, kärlek och familjerelationer. Jag blev verkligen investerad i alla systrarnas liv och kärleksproblem och dynamiken mellan dom var verkligen bra gestaltad. Att jag dessutom får drömma mig iväg till en vintern i skotska höglandet är ett plus.
För mig var det det första jag läste av Sarah Morgan och jag funderar på hur jag kunnat missat hennes böcker tidigare, jag kommer absolut läsa mer från henne.

Enligt mig är denna bok helt underbar, den har allt det som jag söker i en feelgood - kärlek, komplicerade relationer, sorg och en mysig julkänsla.

Boken är skriven på ett enkelt språk som flyter väldigt lätt och jag kommer snabbt in i boken. Bokens story byggs på huvudkaraktärerna; mamman och hennes tre döttrar och man får läsa om deras liv/resa men det blir aldrig rörigt eller svårt att hänga med i berättelsen.

Författaren är skicklig på att beskriva både miljöerna och karaktärerna. Tre systrar och en jul att minnas är underbar julläsning, den är lättsmält, charmig och alldeles perfekt att läsa mitt i bland julstöket!
En varm och mysig bok som handlar om systrarna Posy, Hannah och Beth som kommit i från varann. Dom har inte samma syskonkärlek som dom hade förr. Dom förlorade sina föräldrar i en allvarlig lavinolycka på berget och fick växa upp hos föräldrarnas vänner
Boken "Tre systrar och en jul att minnas" är inte alls så julig som jag trodde utan handlar mer om relationer, kärlek och bergsklättring. Det är min första bok jag läser av författaren Sara Morgan...men absolut inte den sista!

Snön faller över Skotska högländerna och mamma Suzanne drömmer om en fridfull jul med hela sin familj. Det enda hon önskar sig är att hennes tre döttrar ska komma hem och att de ska vara lyckliga. Men när Posy, Hannah och Beth återvänder till sitt barndomshem blir det inte alls som de har tänkt sig. Gamla minnen kommer upp till ytan och saker de inte pratat om på åratal.

Det är varm, mysig och vintrig historia! En härlig bok att krypa upp i soffan med oavsett vad det är för årstid.
Vi får följa de olika systrarna i de olika kapitlen vilket bidrog till att skapa en helhetsblick över situationerna. Systrarna är rätt olika när det gäller deras talanger och hur deras liv ser ut. Boken innehåller även en tillbakablick till det förflutna och vad det är som gjort att systrarna glidit isär. Eftersom det är en julbok så slutar allting ändå gott, men det är rätt intressant att få följa vägen dit och hur de löser allting, samt att få reda på deras förflutna. Hade varit roligt att se den här som film, lite Love Actually vibbar med de parallella berättelserna.