Det lilla simsällskapet vid havet

The Whitstable High Tide Swimming Club
Bok av Katie May
Vid stranden i Whitstable lyckas endast de mest hängiva simma eftersom havet bara är djupt nog vid högvatten. Så när Deb, i sin slitna bikini och med solglasögonen på, titt som tätt stöter ihop med Maisie, med våtdräkt, simglasögon och simskor, utvecklas en oväntad vänskap baserad på deras kärlek till simningen, och att de båda två är nyskilda. Oavsett om det är dimma, regn eller strålande solsken simmar de tidig morgon och sen kväll. Snart får de sällskap av fler, var och en med egen kris att hantera: Ann, bossig och kontrollerande med en äldre mamma som kräver vård; Julie med tre barn under fem år; och den femtonåriga Chloe, som också hittar sitt lugn i havet. Den tysta och nervösa Bill anses däremot inledningsvis vara en fluktare, men välkomnas snart i simsällskapet även han. När medlemmarna i Whitstables allmänna simsällskap får reda på att stranden och den gamla charmiga strandpromenaden ska göras om till ett stort, modernt fritidsområde får deras träffar plötsligt en ny mening. Det lilla simsällskapet vid havet är en oemotståndlig feelgoodroman som hyllar vänskapen, livet och kärleken. KATIE MAY är författare och skribent. Hon har varit framgångsrik under namnet Betty Herbert och skrivit för The Times, Cosmopolitan, med flera. May arbetar med kreativt skrivande vid Canterbury Christ Church University och bor själv i Whitstable där hon förstås simmar i havet.
6 utgåvor
Välj utgåva
Det lilla simsällskapet vid havetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178614394
The Whitstable High Tide Swimming ClubEngelska - Pocket
ISBN: 9781409172383
Det lilla simsällskapet vid havetSvenska - Pocket
ISBN: 9789178617210
Det lilla simsällskapet vid havetSvenska - E-bok
ISBN: 9789178614615
Det lilla simsällskapet vid havetSvenska - Okänt
ISBN: 9789178618231
En underbar bok som man mår bra av. Handlar om Deb som flyttat från sin man Derek. Och hennes liv hur han behandlar henne. Hon trivs som bäst när hon simmar, och det kan man bara göra på bestämda tider, när vatten står rätt pga ebb och flod. Dom byter om vid stranden o deras badhytter som sedan kommer få en central roll i boken. Dom ska rivas. Så Deb och hennes vän maines ska demonstrera mot det och man får följa deras väg. Rivning eller inte!
En varm och härlig bok om vänskap, livet och den gemensamma kampen på den engelska kusten för att bevara stranden där det lilla simsällskapet träffas. Var och en med sin bakgrund och sin historia. En underbar bok som man blir varm i hjärtat av.