En liten kärlekssång

A Little Love Song
Bok av Michelle Magorian
Rose och hennes syster Diana evakueras till landsbygden för att föräldrarna vill att de ska vara långt borta från kriget. Det blir inte riktigt som tänkt och de får snabbt bli självständiga, men vid sin sida har de vänliga bybor som stöttar dem. De möter också kärlek, vänskap - och problem.
6 utgåvor
Välj utgåva
Little Love SongEngelska - E-bok
ISBN: 9781780317236
A Little Love SongEngelska - Pocket
ISBN: 9781405276962
A Little Love SongEngelska - Okänt
ISBN: 9781405239554
A little love song - Michelle MagorianEngelska - Pocket
ISBN: 9780749710613
En liten kärlekssångSvenska - Pocket
ISBN: 9789172212893
En liten kärlekssångSvenska - Inbunden
ISBN: 9789155037734
En av de absolut finaste böcker om ung kärlek jag läst. Om det svåra och fantastiska med den första kärleken. Om krig och en förändrad vardag. Om uppoffringar och rädsla, om vänskap och systerskap. Allt utspelar sig på den engelska landsbygden under andra världskriget.
Det här var nog den första roman om kärlek jag verkligen, verkligen gillade. Jag var ganska ung tonåring då. Många romaner jag gillat tidigare har inte varit lika bra när jag blev äldre, men den här tillhör de böcker som fortfarande berör. En fin kärlekshistoria, men mer än så: den handlar om att bli vuxen, våga ta ansvar, att utvecklas och stå för det man tror på. Det är också en skildring av livet på landsbygden i England under andra världskriget. Michelle Magorian har skrivit många barn- och ungdomsromaner som utspelar sig under och efter kriget och de är alla en utmärkt introduktion till hur det kunde vara för en privatperson i England under den tiden. En spännande historieskildring ur ett civilt perspektiv.

Michelle Magorian skapar karaktärer man bryr sig om och händelser som berör och den här boken är inget undantag. Även om den utspelar sig för ganska länge sedan är det en allmängiltig historia om första kärleken och hur lätt det är att gå vilse när man är ung.