Ett eko i mörkret

An Echo in the Darkness
Bok av Francine Rivers
Hadessah är en modig slavflicka med en stark kristen tro. Hon är slav hos Marcus familj. Marcus som lever på att sälja slavar och sand har blivit förälskad i Hadessah. När Marcus syster har skickat iväg Hadassah till de romerska spelen är han säker på att hon har dött. Han reser till Jerusalem för att lära sig mer om sin älskade Hadassahs Gud. Men det har skett ett mirakel.
10 utgåvor
Välj utgåva
Ett eko i mörkretSvenska - Pocket
ISBN: 9789188430588
An Echo in the DarknessEngelska - Pocket
ISBN: 9780842313070
Ekko i mørket
ISBN: 9788252032963
Echo in the DarknessEngelska - E-bok
ISBN: 9781414340906
An Echo in the DarknessLjudbok
ISBN: 9781436153768
An Echo in the DarknessEngelska - Inbunden
ISBN: 9781410479143
Un eco en las tinieblasEngelska - Pocket
ISBN: 9781496426383
Ett eko i mörkret är den andra boken i Francine Rivers trilogi "Lejonets märke". Denna bok tar vid där den första, "En röst i vinden", slutade. Hadassa har blivit kastad till lejonen i en av Romarrikets arenor, på order av sin ägare Julia Valerianus. Hon överlever mirakulöst, under god omvårdnad av läkaren Alexander. Efter att hon tillfrisknat får hon anställning av Alexander, och får då möjlighet att sprida läkedom och frid till sina medmänniskor. Hon döljer sig numera med slöjor, både för att inte bli igenkänd, men också för att dölja de fruktansvärda ärr hon har efter mötet med lejonen i arenan.

Under tiden är Marcus Valerianus övertygad om att Hadassa är död, och lämnar Roms lyx och bekvämlighet för att ge sig ut på en resa till Romarrikets mindre civiliserade områden. Han vill finna Hadassas gud för att ställa honom till svars för hennes död.

Hadassas förra ägare Julia Valerianus fortsätter att leva sitt liv i lyx och överdåd, och blir så småningom sjuk till följd av detta. Läsaren får följa Hadassas inre kamp då hon kämpar med om hon ska återvända till och vårda den ägare som skickade henne till lejonen, eller om hon ska fortsätta det meningsfulla liv hon lever nu.

Ett eko i mörkret är, precis som den tidigare boken i serien, en fantastisk skildring av livet i Romarriket under det första århundradet. Det är en fängslande berättelse där man som läsare verkligen känner det personerna i boken känner. Man förstår deras tankegångar och känslor, och man förstår även hur de personer man inte tycker om tänker och resonerar. Det är också, precis som Francine Rivers alla andra böcker, en bok som är väl historiskt underbyggd och där det märks att författaren har gjort sin research.

Jag skulle verkligen rekommendera boken, men för att förstå alla dimensioner av handlingen behöver man nog ha läst den första boken också.