Fjärilsrummet

The Butterfly Room
Bok av Lucinda Riley
Det vackra familjehuset Admiral House börjar förfalla, och ägarinnan Posy börjar bli till åren. Det borde vara dags att sälja huset, men beslutet är svårt att ta. Då är det lättare att engagera sig i sina söners liv och inte minst i ungdomskärleken Freddie, som dykt upp från ingenstans efter många års frånvaro. Vad är det för hemlighet han bär på?.
Det är något visst med den engelska landsbygden ändå. En roman där vi får följa Posy Montague och Admiral House, huset där hon föds och tillbringar senare delen av sitt.

Det är sorg, kärlek och många familjehemligheter. Boken är otroligt lättläst och den lämnar en viss saknad när den är utläst. Rekommenderas varmt, som Lucinda Rileys samtliga böcker!
Jag har tidigare läst Midnattsrosen, De sju systrarna, Stormsystern, Skuggsystern, Pärlsystern och Månsystern. Jag gillade dem allihopa!

Och så även denna! Det här är en härlig feelgood roman om kärlek, familjehemligheter, lite mysterium och en hel del drama.

Jag har verkligen gillat Lucinda Rileys böcker, men måste säga att den här inte var på toppen av favoriterna trots att även den är underhållande. Det är bara en liten nyans sämre än de andra. Författaren är otroligt skicklig på att skriva så att läsarens nyfikenhet väcks och man kan helt enkelt inte sluta läsa. En till bladvändare alltså! Vilket ju är bra för hon tenderar att skriva ganska långa böcker.
Det är ju hon, ni vet, som skriver serien om de sju systrarna. Det här är en helt fristående roman. Den utspelar sig både i London och i Cornwall. Den lilla flickan vars far omkommer i kriget och mamman flyttar utomlands och lämnar barnet hos farmor på landet. Så får vi följa Posy, det lilla barnet, som när hon blivit vuxen har en egen familj med 2 söner och deras respektive liv. Ja men ni hör ju, det är som gjort för förvecklingar och elände.
Man kan inte förneka att boken är underhållande att läsa som tidsfördriv men nja, det här är nog den sämsta boken jag läst av hennes alster. Det är liiite för mycket hjärta och smärta och goda människor. Ser fram mot den kommande boken i serien om de sju systrarna istället.
Lucinda Rileys böcker gör en aldrig besviken. Denna håller samma höga klass som de andra. Den växlar mellan dåtid och nutid och handlar om Posy som i sjuttioårsåldern av en ungdomskärlek får veta att hennes älskade pappa inte alls stupade under andra världskriget en nyhet hon måste försöka hantera. Samtidigt som hennes söner Sam och Nick hanterar det livet serverar dom på olika sätt. Sam - en rörig själ som startat många olika företag som ingen har lyckats. Gift och har två barn menen dålig ekonomi. Nick - en mycket lugnare och stabilare man med förkärlek för antikviteter och Posys favorit.
Jag har läst Rileys böcker och det här är den som jag faktiskt tycker bäst om,de andra böckerna har känts som fullpotts-böcker men den här hade allt.
Återigen är det en parallellhistoria men även om det handlar om familjehistoria så är det barndom med vuxenliv som varvas.

Huvudpersonen är Posy och hennes söner Sam och Nick.Hela sitt liv har Posy trott att hennes pappa dog som pilot under andra världskriget.Ett möte med en ungdomskärlek uppdagar historien kring hennes fars död och hon måste omvärdera sin barndom.
Sönerna hanterar livet olika och även de har sina sorgeämnen som naturligtvis påverkar Posy och hur hon måste värdera deras handlingar.

I fokus står också barndomshemmet Admiral House,släktgodset som fått förfalla i brist på pengar och frågan är om det ska säljas eller bli kvar inom familjen.

Det är en bok som innehåller hela känsloregistret och man känner verkligen med huvudpersonerna.En härlig klädhängare och jag var lite ledsen över att boken tog slut!
Post Montague, 70 år, bor kvar i sitt barndomshem där hon även själv uppfostrat sina två söner. Boken handlar om hur hon levt sitt liv sedan barndomen och fram till nutid och de problem hon har med sina söner. Även kärlek från ungdomen dyker upp. Detta är en mycket varm och kärleksfull roman verkligt ”feelgood”. Rekommenderas!
Lucinda Riley är en favoritförfattare och jag älskar hennes böcker om de sju systrarna. Den här kom inte riktigt upp i den nivån men bra nära. Jag älskar böcker som blandar dåtid och nutid som denna. Här kretsar historien kring 70- åriga Posy som bor i sitt vackra familjehem Admiral House. Här tillbringade hon sin barndom och här är hennes barn uppväxta men nu är sanningen den att huset håller på att förfalla och hon måste sälja det. Men beslutet skjuts upp och samtidigt blir hon indragen i sina söners komplicerade liv och dessutom dyker hennes stora kärlek Freddie upp som övergav henne för över 50 år sedan. Vi får följa hennes liv i tillbakablickar och snart inser man att både Admiral House och Freddie bär på hemligheter. Det är en gripande berättelse som innehåller både stor kärlek, sorg, familjehemligheter, livsval och nya chanser.
Skickligt sammanvävd nutid och dåtid. Så bra att man läser alldeles för länge på kvällarna.
” Bara en sida till”. Gillar man hennes serie sju systrar blir man inte besviken på denna bok heller.