Ordinary People

Bok av Diana Evans
En gemytlig inblick i identitet och föräldraskap, sex och sorg, vänskap och åldrande samt den sköra kärlekens grundvalar. Stephanie vill bara leva ett normalt liv med Damian och deras tre barn, men Damians sorg kommer emellan. Melissa har just fött barn, men vill inte att det ska förändra den hon är. Michael försöker åter närma sig Melissa.
6 utgåvor
Välj utgåva
Ordinary PeopleEngelska - Inbunden
ISBN: 9781784742157
Ordinary PeopleEngelska - Pocket
ISBN: 9781784742164
Ordinary PeopleEngelska - Pocket
ISBN: 9781784707248
Ordinary PeopleEngelska - Inbunden
ISBN: 9781631494819
Boken "The Ordinary People", skriven av Diana Evans, gavs ut år 2018 och handlar om relationer. Temat kretsar kring ett par i medelåldern som redan hunnit gifta sig, skaffa barn och köpa en bostad. Egentligen har de allt man "bör" ha vid en viss ålder, men det finns betydligt mer under ytan.

Huvudkaraktärerna är Melissa och Mikael som bor i London samt Stephanie och Damien som bor utanför staden. Paren upplever inte längre den där känslan som karakteriserar nya förhållanden, då man ofta tycker att partnern är nästintill perfekt. Istället ser de stökiga hem, jobbiga barn och en partner som mest orsakar irritation. "Ordinary People" är alltså långt ifrån en romantisk bok - den är i princip raka motsatsen.

Vad var bra?
Romanen är definitivt läsvärd, främst för att den skildrar det verkliga livet. De allra flesta par som har hållit ihop i många år har perioder som känns jobbiga och irriterande - men få böcker tar upp sådana aspekter. Därför kan det kännas uppfriskande att läsa en bok som visar att även andra går igenom liknande perioder som en själv. Man kan helt enkelt relatera till boken och kanske till och med lära sig något av den.

Vad var mindre bra?
Något som är mindre bra är att temat kan kännas lite tråkigt. Vill man verkligen sitta och läsa om ett par som tröttnat på varandra och känner sig frustrerade över sina liv? De flesta av oss har ganska hektiska dagar och då är det kanske mer intressant att läsa en positiv bok som kretsar kring ett roligt eller spännande ämne. Inga Grinchböcker, tack!

Rekommenderas boken?
"The Ordinary People" är en välskriven bok som kan rekommenderas varmt. Framför allt läsare som uppskattar bokens tema kan få nytta och inspiration av den. Om man däremot föredrar böcker som känns upplyftande är "The Ordinary People" kanske inte helt rätt val.