Mamas sista kram : djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva

Mama's Last Hug
Frans de Waal

Vi är alla djur, påminner Frans de Waal oss om, och han har gett ett rikt perspektiv på – och en brådskande inbjudan att börja bry oss om - alla aspekter av livet runt omkring oss. I en intressant resa genom naturens rike får vi lära oss saker vi aldrig tidigare kunnat fantisera om.

6 utgåvor
Välj utgåva
Mama's Last HugEngelska - Inbunden
ISBN: 9781783784103
Mama's Last HugEngelska - Inbunden
ISBN: 9780393635065
Mama's Last HugEngelska - E-bok
ISBN: 9781783784127
Mama's Last HugOkänt
ISBN: 9781783784110
2016 besökte den 80-åriga biologen Jan van Hoff sin gamla vän Mama, en 59-årig döende schimpans. Deras känslomässiga återförening sågs över hela världen av miljontals människor. I denna bok, Mama’s Last Hug, inleder Frans de Waal med det älskvärda farvälet och dyker sedan in i sina årtionden av erfarenhet av att ha studerat apornas liv.

Med vitt och vetenskapligt perspektiv erbjuder den berömda primatologen och etologen en omfattande studie av djur- och mänskliga känslor, uppmanar till en vänligare, mildare inställning till dem som vi delar vår planet med, från apor och råttor till växter och encelliga organismer. Med hänvisning till en mängd experiment och studier väcker denna genialiska forskare en ny medvetenhet om vår gemensamma evolutionära historia och föreslår att en strikt beteendemodell inte längre är korrekt eller adekvat.

Han bevisar att råttor tycker om att bli kittlade, schimpanser och elefanter kan trösta, konspirera och hämnas och att växter släpper giftiga dofter för att skydda sig mot rovdjur.