Saknade själar

The Missing Ones
Bok av Patricia Gibney
Första delen i serien om den irländska kriminalkommissarien Lottie Parker! Första gången på svenska. I en katedral i Ragmullin hittas en kvinna död. Bara timmar senare hittas en ung man hängd i ett träd utanför sitt hem. Båda kropparna visar sig ha identiska tatueringar, och allt fler samband mellan vad som visar sig vara två mordoffer dyker upp. Men vem ligger bakom brotten? Spåren leder Lottie Parker och hennes team till St Angelas, ett tidigare barnhem med ett mörkt förflutet. Och dessutom en koppling till Lotties egna trasiga familjehistoria.
•Saknade själar• av Patricia Gibney är första delen i serien om kriminalkommissarie Lottie Parker. Den här boken har jag växlat att läsa/lyssna på.

En bok om svek och mörkläggning av begångna brott för decennier sedan och som kommer upp till ytan i nutid. En bok om prästers övergrepp på övergivna barn. En bok om ondska och grymhet. En gripande thrillers.

I en katedral i Ragmullin hittas en kvinna död. Några timmar senare påträffas en man död utanför sitt hem. Det visar sig att både mannen och kvinnan har identiska tatueringar. När polisen börjar undersöka morden visar allt fler samband dem emellan. Spåren leder Lottie Parker och hennes team till St Angelas, ett tidigare barnhem med ett mörkt förflutet. Det visar sig också ha en anknytning till Lotties egna trasiga familjehistoria. Men vem är det som ligger bakom dessa brott?