En julsaga

A Christmas Carol
Bok av Charles Dickens
Denna bok handlar om historien om Ebenezer Scrooge som var en snål och elak kapitalist som helt plötsligt blir en väldigt god människa efter en natt. Natten under julafton så blev han hemsökt av spöken. Denna bok har många gånger filmatiserats och dramatiserats. Ebenezer träffas av en hårt insikt och förvanligen fortsätter.
En girig rik man får samvetskval efter besök av tre andar/spöken. Välskriven lite seg bok och var nog annorlunda på sin tid men den har åldrats mycket och känns mossig. Läsvärd för att författaren är en ordets och formuleringarnas mästare. En bra julbok om högtiden.
En vackert skriven bok med ett väldigt fint budskap bakom. Får en att tänka till som läsare samtidigt som man verkligen känner för karaktären Scrooge. En klassiker som jag absolut kan tänka mig att läsa varje jul.
Förstår inte riktigt ”hypen” över denna. Men antagligen har det med att göra att jag är 20+ och läser den för första gången, alltså ingen nostalgi känsla över denna som många andra har. Men boken är helt ok och gillar Scrooge mycket!! Är min första Dickens på engelska så språket var lite ovant. Kanske tycker mer om den efter x-antal omläsningar?