Sagan om Isfolket, #2

Häxjakten

Witch-hunt
Bok av Margit Sandemo
SAGAN OM ISFOLKET - ättlingar till den onde Tengel, som hade ingått i ett förbund med djävulen ... Del2av 47. Silje och Tengel har slagit sig till ro i Isfolkets dal, och Silje är lycklig som Tengels hustru. Ändå längtar hon ut ur denna trånga dal med dess märkliga och trångsynta människor. I synnerhet fruktar hon Hanna, den uråldriga häxan som förtjust lärt Tengels systerdotter Sol, alla sina häxkonster. Nu vilar hotet om en kommande katastrof över dalen och dess invånare. Hanna har förutspått det, och hon har aldrig fel ... Sagan om Isfolket är en gripande krönika om kärlek och övernaturliga krafter och inte minst kampen mellan gott och ont. Margit Sandemo (1924-2018) är den mest produktiva svenska författaren under det tjugonde århundradet med fler än 170 böcker utgivna och över 47 miljoner sålda exemplar i Skandinavien. SAGAN OM ISFOLKET är hennes mästerverk och den mest kända serien.
Margit Sandemos "Häxjakten" tar vid några år efter där "Trollbunden" slutade. Det skulle säkert gå att läsa den här boken utan att ha läst den första delen i serien, men jag tror att man får ut mer av att läsa böckerna i ordning.

Det är tillräckligt lite trolldom och övernaturliga inslag för att boken ska fungera för mig och det smått ålderdomliga och formella språket är charmigt. Det passar i det här sammanhanget. Boken är välskriven och berättelsen flyter på bra. "Häxjakten" gör sig bra som ljudbok.

Fast jag förstår ännu inte alla dessa hyllningar av denna bokserie. Kanske behöver jag läsa/lyssna på fler delar för att verkligen fastna.