Vit som mjölk, röd som blod

bianca come il latte rossa
Bok av Alessandro D'Avenia
Den här sorgliga romen handlade om Leo och Beatrice. Båda är sexton år och går sista året i gymnasiet. Leo är förälskad i Beatrice, men är hans känslor besvarade? Berättelsen tar även upp Beatrice svåra leukemi, hur hennes sjukdom påverkar Leo och svåra beslut.
5 utgåvor
Välj utgåva
Vit som mjölk, röd som blodSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198122558
Weiß wie Milch, rot wie BlutTyska - Pocket
ISBN: 9783442744831
White as Silence, Red as Song : A NovelEngelska - Inbunden
ISBN: 9780785217060
Bianca come il latte, rossa come il sangueItalienska - Pocket
ISBN: 9788804666578
Weiß wie Milch, rot wie BlutEngelska - Inbunden
ISBN: 9783442752836
Leo är sexton år och har precis börjat i gymnasiet. Han är som de flesta ungdomar, spelar fotboll och umgås med vänner. Silvia är en särskild vän som brukar hjälpa honom med läxorna. För Leo handlar det bara om vänskap, han är förälskad i Beatrice, en vacker flicka med gröna ögon och långt rött hår. Problemet är att hon inte verkar bry sig om honom. Leo frågar Silvia om hon kan ge honom Beatrices mobilnummer, och när han får det börjar han att sms henne. Han berättar att han är intresserad av henne men hon svarar aldrig.

En dag kommer inte Beatrice till skolan och då blir Leo förtvivlad. Hon har drabbats av leukemi och behöver nytt blod. Leo känner att han vill ge henne av sitt blod, men det måste passa. Det görs ett prov och hans blod passar, men han är inte myndig och utan tillåtelse av sina föräldrar får man inte ge blod. När han pratar med sina föräldrar om vad han vill göra, ger de honom tillåtelse. När Beatrice fått blodtransplantation med Leos blod väntar han på att hon snart ska bli bra, för det måste hon väl bli?

Den här romanen av Alessandro D`Avenia berörde mig enormt mycket. Har nog aldrig gråtit så
mycket när jag läst en bok innan. Berättelsen var så stark och välskriven och författaren skriver verkligen med känslor i varje ord.