Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult

Bok av Astrid Lindgren
Läs om hur det gick till när Astrid Lindgrens föräldrar träffades. Berättelsen om Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult blev under 1999 utsedd till århundradets kärlekssaga. Astrid Lindgren berättar om sina föräldrar, hur det kom sig att de träffades, om brevväxlingen och om hur de slutligen gifte sig och fick fyra barn.
I den här boken berättar Astrid Lindgren med en varm och kärleksfull ton om sina föräldrar och deras kärlek. Hon skriver om hur det gick till när Samuel August då han såg Hanna, som då var nio år, och blev blixtförälskad. Sedan berättar hon vidare om hur Samuel August och Hanna flera år senare brevväxlade med varandra och träffades ibland. Så småningom gifte de sig med varandra och bildade familj.

Historien som Astrid Lindgren har skrivit om sina föräldrar, Samuel August och Hanna, har blivit utsedd till 1900-talets kärlekshistoria. Och det är inte att undra på, med den värme och kärlek hon skriver om sina föräldrar. Det är en fantastiskt fin skildring av en kärlekshistoria som utspelade sig under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. I boken finns också några kopior av breven som Samuel August och Hanna skrev till varandra.