Jag vill att du går nu

Bok av Nina Karp
Inez och Tess träffades tidigt i livet och blev bästa vänner. De blev nästan som systrar. En sommar i Grekland träffar Tess Adam och blir förälskad. Inez är däremot fri och självständig, och rädd för att binda sig. Men Tess bror Dag kan inte få Inez ur sina tankar. Flera år senare på en akutmottagning i Sverige får läkaren Dag Beckman in ett larm. Flicka,13 år, självmordsförsök. Dag känner genast igen hennes pappa, Martin Lind. Mannen får Dags barndomsminnen att göra sig påminda. Minnen av hans systers lyckliga början på ett tragiskt förhållande. Och minnen av Inez, flickan han alltid älskat. Jag vill att du går nu följer karaktärerna från tonår till vuxen ålder. Det är en roman om livet, och att våga göra upp med det förflutna. Katarina Karp arbetar som skribent, lektör och litterär handledare och hon undervisar i kreativt skrivande. Hon debuterade som romanförfattare 2014 med relationsromanen Jag vill att du går nu, som nominerades till Selmapriset.
Inez och Tess träffas tidigt och blir bästa vänner. En sommar åker de på semester till Grekland. Inez är fri som en fågel och vill inte binda sig, medan Tess träffar Adam och blir förälskad, trots att det tidigt visar sig att han har, vad han kallar det själv, ett hemskt humör.

Tess har en 7 år yngre bror, Dag, som har varit förälskad i Inez så länge han kan minnas. Tess och Dag har vuxit upp med sin farmor efter att modern blivit psykiskt sjuk efter att fadern tagit livet av sig.

Flera år senare har Dag utbildat sig till läkare, Tess och Adam har fått två barn och Inez försöker skriva en roman.

Vi får följa Inez, Tess och Dag från tonåren till vuxen ålder. Det handlar om komplicerade relationer, mörka barndomsminnen som spökar och hur svårt det kan vara att hitta sin väg i livet. Lättläst och välskrivet.