Astrid Lindgren i Stockholm

Anna-Karin Johansson
Astrid Lindgren är en av Sveriges mest folkkära författare. “Astrid Lindgren i Stockholm. En biografi” av Anna-Karin Johansson är en annorlunda biografi som guidar läsaren till Astrid Lindgrens favoritplatser i Stockholm. Den beskriver viktiga platser där författaren fick inspiration till många av de världsberömda berättelserna som älskats av barn och vuxna över hela världen.
4 utgåvor
Välj utgåva
Astrid Lindgren i StockholmSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174690392
Astrid Lindgren i StockholmSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788711897652
Astrid Lindgren i Stockholm. En biografiSvenska - E-bok
ISBN: 9789174691016
Astrid Lindgren i StockholmSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788711780428
Astrid Lindgren är en av Sveriges största författare genom tiderna. I boken “Astrid Lindgren i Stockholm. En biografi” av journalisten Anna-Karin Johansson får läsaren ta del av uppgifter som tidigare inte publicerats om den folkkära författaren.

Denna biografi skiljer sig från andra biografier. "Astrid Lindgren i Stockholm. En biografi" är en blandning mellan guidebok och memoar. Astrid Lindgren må ha vuxit upp i Småland, men hon levde mer än 75 år av sitt liv i Stockholm. Här hämtade hon mycket inspiration till sina världskända berättelser, exempelvis Karlsson på Taket och Bröderna Lejonhjärta. Boken delar med sig av platser och adresser ur ett kronologiskt perspektiv. Detta är stundvis uppfriskande eftersom det är ett ganska unikt sätt att skriva en biografi. Ibland känns det dock lite förvirrande och boken lämnar mig undrande om vad det är för typ av bok. Konceptet är bra, men det håller inte hela vägen utan det blir lite rörigt.

Boken är välskriven, lättläst och stundvis underhållande. Allvar och lättsamma skämt blandas, vilket gör den till en härlig bok som passar barn såväl som vuxna. En bok om Astrid Lindgren innehåller såklart många kloka ord. Astrids visdomsord vävs samman med fakta, kuriosa och levande beskrivningar. Det är en vacker bok med tilltalande bilder och fint språk. Denna bok passar alla som älskar Astrid Lindgren och vill få en djupare förståelse om hennes berättelser och hennes liv. Utifrån bokens tips kan du skapa din egna tur i Stockholm och se var Astrid fick sin inspiration ifrån.