Konsekvenser av att dö

Bok av Rose Marie Bouw
I Holland träffar Anne-Sofie sin stora kärlek i Pascal. Kort därefter blir hon gravid men under förlossningen, när de äntligen ska få träffa den son som Anne-Sofie burit inom sig, händer något oväntat. Tiden som nyförlöst blir inte som Anne-Sofie hade tänkt sig och bebisbubblan infinner sig aldrig. Istället tampas Anne-Sofie med en grov förlossningspsykos.
4 utgåvor
Välj utgåva
Konsekvenser av att döSvenska - Pocket
ISBN: 9789187595066
Konsekvenser av att döSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726125948
Konsekvenser av att döSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726125931
Konsekvenser av att dö : [roman]Svenska - Pocket
ISBN: 9789197851770
Detta är Rose Maries debutbok och den skildrar en del av hennes egen förlossningsupplevelse och första tid som mamma. Den är rå, naken och ärlig.

Boken är gripande när man får följa karaktären Anne-Sofie från det att hon flyttar från Sverige till Holland, där hon träffar kärleken och blir gravid. Men förlossningen blir traumatisk och efteråt har hon svårt att ta sonen till sig.

Den här boken berör verkligen och det är skrämmande hur förlossningsvården och efterföljande vård kan se ut. Hur en mamma kan drabbas av grov psykisk ohälsa efter en förlossning. Hur dagen som ska vara den bästa i ens liv, där man äntligen får träffa det barn som man burit inom sig, istället blir vändpunkten och början till en mardröm.