Bakom din rygg

Bok av Sofie Sarenbrant
En kvinna vid namn Angelica har precis börjat arbeta på den trendiga frisörsalongen Salong De Luca. Stefano, ställets ägare, är helt betagen av nykomlingen och bryr sig inte längre om kollegan Jenny. Efter en tid mördas en av salongens kunder, och snart äger ännu ett dödsfall rum. Kollegorna på Östermalmssalongen dras in i ett farligt spel där sanningen troligtvis inte kommer avslöjas i tid.
10 utgåvor
Välj utgåva
Bakom din rygg Limited editionSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188345967
Bakom din ryggSvenska - Pocket
ISBN: 9789188171153
Bakom din ryggSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188171108
Bakom din ryggSvenska - E-bok
ISBN: 9789188171146
Bakom din ryggSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188345974
Bakom din ryggSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188345851
Bag din rygDanska - Pocket
ISBN: 9788770363594
Bag din rygDanska - Ljudbok
ISBN: 9788772004358
Bag din rygDanska - Inbunden
ISBN: 9788772000107
Bag din rygOkänt
ISBN: 9788772002347
En spännande bok om rivalitet på en frisörsalong. Vi får följa tre huvudpersoner jenny, Angelina och Stefano. Mycket underhållande skrivet och därför håller den spänningen hela boken ut.
"Bakom din rygg" är den första fristående delen i en spänningstriologi som är fylld av dramatik, lögner och begär.
Boken visar hur rivalitet och svartsjuka kan te sig på en arbetsplats och hur långt en del kan vara beredda att gå för att kunna klättra uppåt i karriären.
Berättelsen berättas ur alla tre karaktärernas perspektiv i korta och snabblästa kapitel.
Dialogerna mellan karaktärerna och även de inre, är välskrivna, realistiska och har ett bra flyt.
Det jag gillar lite extra med boken är att även om jag som läsare tror att jag känner karaktärerna väl, så är jag aldrig riktigt säker på vem jag kan lita på. Misstankarna växer sig allt starkare längs med berättelsens gång, växlar, men avslöjas inte förrän i slutet i en olidligt spännande upplösning.
Gillar du psykologiska thrillers/ spänningsromaner där du får tänka till och klura lite själv är detta perfekt läsning för dig.
@jennys_bokhylla
Tidigare har jag läst ett antal av Sofie Sarenbrants böcker och har väl haft lite olika uppfattning om dem. Bakom din rygg var jag nyfiken på länge, främst för att den hade fått ganska blandad kritik. Sofie Sarenbrants böcker är ofta just hajpade. När jag väl läste Bakom din rygg hade det gått ett tag sen boken kom ut och det var helt rätt läge för mig att läsa den.

Stefano äger en frisersalong på Östermalm, en salong som är mycket inne just nu. Där jobbar Jenny – tack vare att hennes mamma har betalat hyra för en stol ett helt år. Jenny är förtjust i Stefano, men han är helt förlorad i den nya tjejen, Angelina. Svartsjuk och irriterad bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem Angelina egentligen är, för ganska snart upptäcker Jenny en del sprickor i den perfekta fasaden. Samtidigt mördas en av salongens kunder. Det visar sig inte bli det enda dödsfallet… Nåt som också visar sig är att människor inte alltid är dem de utger sig för att vara.

Boken byter hela tiden berättarperspektiv. Kapitlen är korta. Det funkar toppenbra och för snabbt in läsaren i bokens händelser, som då skildras ur olika synvinklar. Det går snabbt att läsa boken. Jag tycker att jag nyss har börjat läsa den när jag inser att jag är en tredjedel in i boken. Slutet får en bra och spännande twist, nåt som ger den här deckare pricken över i:et. För mig är det här en alldeles perfekt sommardeckare. Synd bara att stranden saknas för min del.

MItt omdöme blir det högsta.
En helt okej bok.
Inte lika bra som böckerna om Emma Sköld, men den håller samma spänningsnivå.
Dock ett något oväntat slut.
På Salong De Luca i Stockholm klipper sig samhällets elit, och så förstås de som vill vara trendiga. Det är också där den största delen av handlingen i Bakom din rygg utspelar sig, i en frisörsalong där avklippt hår, vassa saxar, knivar och fönar trängs med hemligheter och svek. Men vad vet du egentligen om den frisör du går till? Vilka lögner håller denne inne med?

Jenny och Stefano har arbetat på salongen en tid. Det var Stefanos pappa Leonardo som drog igång den och sedan tog Stefano över. Jenny började arbeta där och plötsligt dök den mystiska Angelina Silver upp. Ingen vet vem hon egentligen är, men när hon vill hyra en frisörstol ser Stefano sin chans att få in lite mer pengar, och dessutom är han förtjust i Angelina. Jenny blir allt mer svartsjuk på Angelina men det ska inte ta lång tid innan allt fler hemligheter dyker upp kring henne. Plötsligt en dag hittas en av salongens kunder mördad i sitt eget hem. Alla tre frisörerna blir misstänksamma, och det finns dessutom skäl att misstänka dem alla tre.

Ska det visa sig att Angelina egentligen inte är så förmögen och fin som hon tror, kanske är hon i själva verket Mona från Gusum? Är Stefano skyldig någon pengar, och hur mycket? Hur har Jenny fått plats på salongen egentligen? Det här är frågor som alla får sitt svar ju längre in i handlingen man kommer.

Vad jag tycker om boken
Här är kapitlen korta och handlingen förs framåt i rask takt. Karaktärerna är duktiga på att behålla sina hemligheter och intriger skapas titt som tätt. Det är dock inte svårt att se att Jenny och Angelina är rivaler från första början och ibland blir deras spel mot varandra nästan lite för mycket.

Det här är en bok som är svårt att lägga ifrån sig. Man får följa berättelsen framåt ur både Jennys, Angelinas och Stefanos perspektiv. Dessutom är det inte allt för vanligt att en deckare eller thriller utspelar sig en frisörsalong, för hur mycket spännande kan det ske där egentligen? En hel del, ska det visa sig.

Bokens slut är hastigt och nästan lite lustigt. Det är inte alls det slut man som läsare förväntar sig. Det här är dock den första boken i en trilogi och som läsare kan man inte annat än längta tills nästa bok i serien. Man vill veta hur det ska gå, för alla inblandade.