Framgångens pris

Private Scandals
Bok av Nora Roberts
Framgångens pris handlar om vänner, relationer, karriär, kärlek, hat, avundsjuka och mord. Mycket av bokens handling försiggår bakom kulisserna på tv-stationen CBC och Nora Roberts har gjort noggrann research, vilket man som läsare känner när man dyker in i Roberts värld. Hon skildrar personer och miljöer på ett sätt som fångar läsaren. Rekommenderar boken!
9 utgåvor
Välj utgåva
Framgångens prisSvenska - E-bok
ISBN: 9789100176662
Private ScandalsOkänt
ISBN: 9781101146071
Private ScandalsEngelska - Okänt
ISBN: 9780515152975
Private ScandalsEngelska - Pocket
ISBN: 9780349407913
Framgångens prisSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176519707
Framgångens pris : romanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789134518155
Framgångens prisSvenska - Pocket
ISBN: 9789176432266
Private ScandalsEngelska - Okänt
ISBN: 9780349407937
Bokens handling: Deanna Reynolds arbetar på den lokala tv-kanalen CBC som nyhetsjournalist. Hon är omtyckt, arbetsam och rättvis. Hon vill klättra i karriären och har ett mål att en dag själv hålla i en talkshow. I hennes liv finns inte mycket utrymme för något privatliv vilket hon trivs mycket bra med. Hon har en vän och mentor i Angela Perkings, men Angela blir mycket avundsjuk när Deannas karriär tar fart och Angela blir väldigt hämndlysten.

I boken får vi även möta Finn Riley, som är Angelas före detta älskare, och Deanna och Finn inleder en relation. Detta medför ytterligare sprickor i Angela och Deannas redan ansträngda relation.

Allt verkar gå Deannas väg och hon älskar sitt jobb. Hon oroar sig inte ens för de anonyma kärleksbreven som börjar dyka upp på hennes jobb och hemma i hennes lägenhet. Deanna ser dem som oskyldiga, tills ett mord sker.

Boken innehåller kärlek, vänskap och spänning. Den är välskriven och blir aldrig tråkig. Nora Roberts har en talang i att dra in läsaren och få denna att fastna i historien. Man får tycke för Deanna och man älskar att hata Angela. Det är lätt att känna det karaktärerna känner och stundtals ville jag slänga boken i väggen på grund av upprörda känslor. Det är ett bra betyg för en bok. Läsaren får följa Finn och Deannas relation som börjar med vänskap och övergår till en kärleksrelation. Relationen blomstrar men hos Deanna finns tvivel, medan Finn önskar att hon släppte in honom i sitt liv.

Man kan tycka att en författare som är känd för att skriva Romance skriver sliskiga böcker, men så är det inte med denna bok. Nora Roberts romaner kan vara riktigt mörka stundtals och det är vanligt att man får följa mördaren och dennas tankar.

Nora Roberts är en amerikansk författare och debuterade på 80-talet då hon skrev för Harlequin. Därefter har hennes läskrets ökat och hon har sålt över 500 böcker världen över. Innan "Framgångens pris" hade Nora Roberts bok "Sanna lögner" getts ut på svenska. Sedan dess har flera av hennes böcker givits ut på svenska, bland annat "Dödlig årgång".