Vår man i Shanghai

Bok av Åsa Lantz
Isa Montgomery, en tv-reporter som varit hemmafru i flera år ger sig ut i rampljuset igen. Hon har hittat ett scoop som hon bara måste gräva i och det tar henne ända till Shanghai. Människor från Sverige har försvunnit oförklarligt där och det är något som Isa vill ta reda på.
Tv-reportern Isa Montgomery som levt ett lyxliv som hemmafru under många år, vill ut i rampljuset igen. Hon har hittat något som hon vill gräva i. Hemlösa, svenska män från Göteborg beger sig ofta till Shanghai och varför vill Isa nu ta reda på. Hon träffar Törnrosa som är gift med Henning och de är dessutom hemlösa. Törnrosa berättar att Henning rest till Shanghai och nu är han försvunnen.
Hon visar även Isa hemska filmklipp och dessa visar på att Henning kan vara utsatt för tortyr.

Regissören Viggo får ett uppdrag av den rike mannen Sun att göra en teaterpjäs i Shanghai. När gästlistan till pjäsen blir klarlagd finns många besynnerliga och framstående människor inbjudna. Även Isa Montgomery är inbjuden, men hon har ingen lust att åka till Shanghai. Men när får hon veta att Törnrosas dotter även försvunnit och allt tyder på att hon befinner sig i Shanghai, känner Isa att det bara finns ett alternativ. Hon bara måste resa dit för att reda ut vad som hänt.

Romanen som innehöll omkring 600 sidor var så otroligt spännande att det bara var att läsa på. Spänningen stegrades hela tiden och de parallella berättelserna var skickligt inskrivna så upplösningen och slutet blev perfekt. Karaktärerna kunde kännas lite ytliga ibland men i det hela var det en riktigt välskriven roman.