Fantastiska kvinnor i vattentornet

Bok av Björn Ranelid
Ingrid Anker växer upp i en av nödbostäderna i det ombyggda vattentornet på Kirseberg i Malmö. Där bor en brokig samling människor -- hederliga och kriminella, stökiga och skötsamma -- och det är inte många steg mellan himmel och helvete i de små lägenheterna. Hon blir vän för livet med Stella och med Olga som flytt från revolutionens Ryssland. Ingrid utbildar sig till servitris och får plats på restaurant Savoy. Där träffar hon en betydligt äldre man, som blir far till hennes barn. Men de flyttar inte ihop, utan Ingrid fortsätter att bo i vattentornet. Först när sonen är vuxen och mannen är död flyttar hon med vännerna Stella och Olga till den fina villan i Fridhem som hon ärvt av sin man. Under åren har Ingrid utvecklat ett särskilt sinne för liv och död; hon kan ofta känna i förväg vad som ska ske. Och på ålderns höst tar hon kontakt med en författare som har haft liknande upplevelser. Han var kamrat med Stellas son John och de har mötts många år tidigare. Ingrid Ankers och hans liv blir till två linser som glider över, under och i varandra. I romanen Fantastiska kvinnor i vattentornet är Björn Ranelid tillbaka med en berättelse från det Malmö han älskar och har lärt sina läsare att älska. Det är ett vittnesmål som tänjer på gränserna för vad naturvetenskapen kan förstå.
5 utgåvor
Välj utgåva
Fantastiska kvinnor i vattentornetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100176884
Fantastiska kvinnor i vattentornetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472309
Fantastiska kvinnor i vattentornetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270453
Fantastiska kvinnor i vattentornetSvenska - E-bok
ISBN: 9789100176891
Boken handlarvom bla 3 kvinnor för i tiden som bodde i vattentornet kirseberg i Malmö. Dom som bor här har det sämre ekonomisk. Får följa Ingrid Anker sedan hon var barn och se vad som händer familjen . Att Ingrid börjar jobba. Där träffar hon sin blivande man som är äldre än henne. Men dom bor var för sig själva. Manen jobbar på universitet i Lund. Hon blir gravid med denn mannen o föder tvillingar. Vara den ena är redan död. Hennes andra pojke dör tidigt pga hjärt problem. När hennes man dör flyttar hon i hans lägenhet. Ja rek verkligen denna bok som var väldigt intressant att läsa o veta vae dom är i Malmö
Blev överraskad av hur mkt jag faktiskt gillar den här boken. Ger en fin inblick i kvinnor liv och kvinnlig vänskap. Man får inte bara träffa Ingrid Acker och vännerna Stella och Olga utan man får även träffa Björn själv både som barn och I nutid.. Man får veta hur både Ingrid och. Björn kan försena vissa händelser vilket väcker lite tankar. Mycket bra.
En fantastisk bok om kvinnors kamp för ett drägligt liv både privat och i arbetet.Man får följa olika generationer och olika samhällsskikt.