Vargattacken

Bok av Lars Berge

En gedigen reportagebok om vargattacken som inträffade på Kolmården juni 2012. Det var då en av djurskötarna dödades av vargarna när hon var inne ensam i inhägnaden för att se till dem. Trots att det tidigare hade inträffat flera incidenter inne hos vargarna där såväl personal som besökare har behövt uppsöka sjukvård lät Kolmårdens ledning detta fortgå.

4 utgåvor
Välj utgåva
VargattackenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100169886
VargattackenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270255
VargattackenSvenska - Pocket
ISBN: 9789175038988
VargattackenSvenska - E-bok
ISBN: 9789100169893
Boken känns väl underbyggd med en gedigen och omfattande research och är mycket bra skriven. En riktig bladvändare
I juni 2012 inträffade något fruktansvärt inne hos vargarna på Kolmården. Vargarna dödade Karolina, en av djurskötarna. Före den händelsen hade det varit många incidenter och små olyckor, både bland personal och besökare, varav flera lett till behov av att få sår sydda.
I Vargattacken berättar journalisten Lars Berge om alltihopa. Han berättar om vargarnas historia, hur vi människor har sett på vargar genom tiderna, om Kolmårdens vargar och om projektet ”Närkontakt varg” som innebar att besökare fick komma in i varghägnaden.

När jag läser om alla incidenter som inträffat inne hos vargarna, och den oro som har funnits hos djurskötarna, förstår jag inte att Kolmårdens ledning fortsatte med projektet.
Först efter att en djurskötare blivit dödad av vargarna, avbröt Kolmårdens ledning projektet och beslutade att ingen längre fick gå in till vargarna.
Lars Berge har inför skrivandet av den här boken gjort en gedigen research. Han har letat fram fakta om vargar, pratat med tidigare djurskötare på Kolmården och pratat med vargexperter.