Går genom vatten, går genom eld

Bok av Christian Unge
Första boken i serien om akutläkaren Tekla. Hon är en av de första på plats vid en kraftig brand i ett höghus i Stockholm. Hon lyckas rädda livet på en brännskadad man, men vem är han? Branden är uppstarten till en rad händelser som berör såväl polisen och kriminella nätverk som sjukhusledningen.
Boken handlar om läkaren Tekla som får in en brännskadad patient. Av någon anledning känner Tekla igen den brännskadade patienten. Kan det vara så att det är en hennes kriminella bror, Simon som ligger där k sjukhussängen. Tekla bestämmer sig snabbt för att få patienten att överleva till varje pris.

Jag tyckte boken var skriven på ett väldigt bra sätt. Huvudkaraktären Tekla tyckte jag var en väldigt intressant karaktär då hon bla för att överleva pressen på sjukhuset tog en massa droger.
Jag ser framemot att läsa nästa bok i Tekla serien!
Boken får
💉 💉💉💉 (4 av 5)
Det hördes många märkliga ljud från min sambo när hon läste Christian Unges Går genom vatten, går genom eld. Självklart blev jag nyfiken och lånade boken, som är den första delen i Teklaserien.

Tekla jobbar som akutläkare på det fiktiva Nobelsjukhuset i Stockholm. När boken börjar inträffar flera saker där Tekla tvingas agera professionellt: dels exploderar ett höghus (en terrorattack?), dels tvingas Tekla arbeta under press från såväl anhöriga som kriminella för att rädda liv. Ganska snart inser jag som läsare att Tekla bär på hemligheter som kan ställa till det. Tekla kan till exempel inte glömma nånting.

Den här boken börjar spännande genast. Här kastas läsaren in i händelsernas centrum. Miljöskildringarna är ganska sparsamma. Författaren lägger mer krut på personerna och många av karaktärerna blir väldigt levande och realistiska, som till exempel sjukhusdirektören, som aldrig gör nåt utan att ha nåt specifikt i åtanke. Det jag inte är helt säker på ens i slutet är om hon är ond eller god. Det är just en av den här spänningsromanens stora styrkor, att personerna lyfter handlingen framåt genom sina sätt att vara och agera. Många ting delar den med andra kriminalromaner, men inte alla. Det är just det där som den inte delar som gör den annorlunda.

Jag noterar med glädje att det finns en uppföljare, en del två, som kom ut så sent som i maj 2020. Den ska givetvis införskaffas och läsas.

Mitt omdöme blir högt.
Boken börjar bra i ett snabbt tempo med en utveckling som vill ta dig genom boken. Det är en bra bok om man gillar sjukhus miljöer blandat med individ personliga relationen. Huvudpersonen Tekla kämpar på jobbet med märkliga kollegor och chef, en bror som är försvunnen och sina egna demoner. För mig var den lite svårläst i språket men handlingarna och situationerna hjälpte boken framåt.
Tekla Berg är en geniläkare på Nobelsjukhuset. Vad har hänt hennes bror? Varför skickar han bara korta hjälp-sms? Samtidigt som hon försöker nå sin utsatta bror har hon en oidentifierad, svårt brännskadad man som hon ska ta hand om.
Denna bok är snabb, spännande och en sjukhusmiljö man lätt sätter sig in i.
”Går genom vatten, går genom eld” av Christian Unge är den första delen i en spänningsserie om läkaren Tekla Berg på det fiktiva Nobelsjukhuset.
Det är en spännande berättelse som spelas upp! En stor explosionsbrand i ett höghus orsakar katastroflarm i Stockholm. Det är flera dödsoffer och mycket tyder på att det är en terroristattack. Tekla är en av de första på plats och räddar livet på en en svårt brännskadad man. Men vem är han? Terrorist eller ett oskyldigt offer?

Det är högt tempo genom hela berättelsen och inte en lugn stund. Det är en actionfylld spänningsroman som är svår att sluta läsa. Jag gillar Tekla, hon har sina egenheter men det gör henne intressant. Boken är välskriven med bra karaktär- och miljöbeskrivningar. Gillar den!

Del två har precis släppts, ”Ett litet korn av sanning”. Tur att den ligger i min att läsa hög!
Boken är den första i serien om akutläkaren Tekla och det är en mycket lovande första bok. Jag gillar sättet som Unge skriver och det märks tydligt att han är insatt i sjukhusmiljön. Han har skapat en spännande karaktär i Tekla. Hon är en ung, mycket lovande läkare som inte är rädd för att fatta tuffa beslut på akuten. Hon är en komplex och annorlunda person. Handlingen i denna thriller är mycket bra där en brand i ett höghus skapar en serie händelser.