En otippad kärlekshistoria

Bok av Anna Jansson
Angelika Lagermark är frisörska och försöker ständigt hjälpa kunder i sin längtan efter kärlek, ja hon försöker leda dem rätt vad gäller kärleksrelationer. Själv har hon det dock allt annat än bra i sitt förhållande med Magnus. Ska hon verkligen leva sitt liv med honom? Utöver det så har hon upptäckt en knöl i bröstet. Ska hon behärska sin ilska och rädsla eller göra något av känslorna?.
Angelica jobbar som frisör men försöker även hjälpa sina kunder att hitta den rätta i livet. I samma stund som hennes eget förhållande går utför behöver hennes syster hjälp att röja ett hus. Efter några turer till tippen verkar det som att Angelica har hittat ett annat ljus i livet igen.
Angelika Lagermark och hennes syster arbetar båda som frisör på Gotland. Men de båda kvinnorna anser att deras uppdrag är så mycket större än att ge sina kunder en ny frisyr eller en ny hårfärg, de vill också att de ska hitta den stora kärleken. Medan Angelika försöker para ihop sina kunder på bästa tänkbara sätt börjar hennes eget förhållande med Magnus att bli allt mer ohållbart.
Ska hon lyckas reda ut det samtidigt som hon förmedlar kärlek på arbetet? Mitt i allt detta ska gammelmormor Amalias hus säljas och Angelika behöver vara där för att hjälpa till att rensa ut.

Men Amalia är inte den kvinna som Angelika har trott och sett upp till, i takt med att huset töms kommer det upp fler och fler hemligheter till ytan. Hemligheter som Angelika till en början har svårt att hantera då hela hennes barndom får en ny vinkel och allt som hon trodde att hon visste ställs på sin spets. Samtidigt som dessa omtumlande hemligheter kommer fram avslöjar också hennes Magnus sitt beroende och behöver vård för att hantera sin diagnos. Angelika slits mellan de som hon tycker om och vad hennes tid räcker till, men hon har i alla fall Magnus bror som hjälper till både på salongen och hemma. Utan honom hade livet varit så mycket tuffare även om man redan nu funderar på hur Angelika egentligen orkar med allt som hon tar sig för.

En otippad kärlekshistoria är en fristående bok i en serie om ödesgudinnan Angelika och den tar med läsaren på en berg- och dalbana utan dess like. Det händer något hela tiden och man tänker flera gånger att det inte kan komma mer. Men det gör det. Det är många gånger under boken som man tänker att Angelika ska backa ett steg, tona ner och inte lägga sig i så mycket. Hon är härlig men också lite besvärande med sin framfusighet.

Författaren Anna Jansson har i denna bokserie verkligen lyckats med att fängsla läsaren från början till slut. Man vill läsa mer, veta hur det går, hjälpa till och vara med. Anna har också lyckats att beskriva såväl personer och karaktärer som de olika miljöerna där boken utspelar sig.

Jag skulle rekommendera boken till de som vill läsa en händelserik bok där karaktärerna aldrig slappnar av och tar det lugnt, till de som vill läsa om härlig kärlek och komplicerade relationer.