Först när givaren är död

Bok av Anna Jansson
Frida Norrby har blivit änka. Efter sin man har hon bland annat ärvt ett antal intressanta kartor. Om natten ger hon sig ut för att gräva enligt kartorna. Ifall hon finner den heliga griften kommer Sveriges historia förändras för alltid. Fridas hus brinner ner och händelsen betraktas som en mordbrand. Men var Frida verkligen kvar bland lågorna?
Lättläst svenskt Krim. Men lite seg, handlingen hoppade och det kändes som om det saknades vissa delar. .
Det här är FÖR rörigt. Det är helt klart den sämsta boken i serien just därför. Att skriva en recension på en bok där du känner att du inte längtar till författarens nästa bok, det är inget bra betyg. Hoppas hennes böcker efter denna är bra, annars håller jag mig till de som är skrivna innan denna
Den tionde kriminalromanen om kriminalkommissarie Maria Wern på Gotland. Frida Norrby är 80 år och änka. Hennes avlidne man Helge hade ett bankfack som innehöll ett antal kartor som, ifall de hittas, kan skriva om vårt lands historia. Frida ger sig oförtröttligt ut om natten för att gräva någonstans kring Roma Kungsgård och den ruin som en gång varit ett Cistercienserkloster. Hon ska hitta biskopsgraven och den heliga griften.

En natt hör Frida steg, hon tror förvirrat att det är Helge, men stegen lät lättare än hans. Någon har rotat i Helges skrivbordslådor medan Frida varit borta. Därefter sätts hennes stuga i brand. Maria Wern och hennes kollegor utreder mordbrand.

En spännande och mystisk deckare med härliga miljöbeskrivningar.