Dregen – Självbiografin

Bok av Dregen

En biografi över Dregen är en självklarhet. Han är en rockstjärna i ordets rätta bemärkelse en celebritet, en stilikon, en self-made-man som gav upp alla tankar på ett vanligt liv redan i mellanstadiet. Dregen har aldrig haft en Plan B.

Som originalmedlem i The Hellacopters gjorde han hård och kompromisslös rock hipp igen. Att Hellacopters vann en Grammis med sitt debutalbum Supershitty to the Max (1996) säger en del, att det spelades in på tjugosex timmar säger ännu mer. Två år senare gjorde Dregen om bedriften att vinna en Grammis; denna gång med sitt andra stora band, Backyard Babies, för albumet Total 13.

Dregens liv har allt det man vill ha av en biografi, de tre mytologiska benen sex, droger och rock'n'roll. Men även ett livslångt personligt drama som började när han vid 11 års ålder blev ögonvittne till att hans pappa hängde sig, och 2004 hamnade han och hans fru, artisten Pernilla Andersson Dregen, mitt i tsunamin.

Frälsningsarmén, Säpo, Hells Angels, kronprinsessan Victoria, tampongsvingande punkbrudar från Los Angeles, Guns N' Roses, AC/DC och många fler med dem. Dregen har hängt med dem alla och spelat med och för de flesta.

Berättelsen om Dregens liv är ett bevis för att sanningen överträffar dikten.

Mindre

En biografi över Dregen är en självklarhet. Han är en rockstjärna i ordets rätta bemärkelse en celebritet, en stilikon, en self-made-man som gav upp alla tankar på ett vanligt liv... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Dregen : självbiografinSvenska - Pocket
ISBN: 9789113056449
Dregen : självbiografinSvenska - E-bok
ISBN: 9789113055688
Minä, DregenFinska - Okänt
ISBN: 9789520110666
Dregen : självbiografinSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113051949
En ärlig biografi som handlar om topparna och dalarna för Backyard Babies och Hellacopters.Det är inte bara glamouröst rockstjärneliv,Det är saknad efter fadern och rädslan i att bli pappa själv.