Fislandet

Bok av Cecilia Forss
Märta är en sjuåring som har ett stort intresse för fisar. Så pass stort att hon samlar på dem. I sitt rum har hon mängder med burkar som alla innehåller fisar. Märta ska bli fisforskare när hon blir stor, men så sker en olycka som gör att hennes karriär tar slut innan den ens har börjat.
Barnen älskade denna bok!
Märta's stora intresse är att samla fisar. Hon samlar de i burkar och är djupt intresserad av att fisar kan låta så olika, lukta så olika.
Passade perfekt då vi hade fis och bajs 💩 prat pga sjukdom hemma.
Sjuåriga Märta samlar på fisar. Hon tycker att det är så spännande och intressant med fisar, och hon vill bli fisforskare när hon blir stor. Hon har redan en stor samling med fisar som hon förvarar i olika burkar i sitt rum. Men en dag händer en olycka och fisarna sprids i hemmet när Märtas föräldrar har gäster hemma. Föräldrarna får nog och förbjuder Märta att samla på fisar. Men fisar är det roligaste och mest intressanta Märta vet! Vad ska hon göra om hon inte får hålla på med fisar?

Fislandet är en ovanlig och helt skruvad bok. Den är också väldigt rolig och bjuder på många skratt. Den passar perfekt som högläsningsbok för hela familjen.