Barn som bråkar

Bok av Bo Hejlskov Elvén
Författarna skildrar elva olika situationer i vardagen där det ofta uppstår bråk i familjen. Denna bok ger konkreta och praktiska tips till föräldrarna hur de kan agera i de olika situationerna. Fokus ligger på att behålla lugnet och sänka förväntningarna. Det är en bra introduktion till lågaffektivt bemötande som är ett relativt nytt förhållningssätt i barnuppfostran.
En väldigt bra och handlingskraftig bok.
Tydlig och empatisk. Barn kommer att bråka, det kommer jobbiga situationer. Denna bok kommer hjälpa dig rejält på resans gång med dina barn.
Rekommenderas för den som har småbarn
Jag fullkomligt älskar denna bok. Den är lättläst och igenkännande som småbarnsförälder. Många gånger känner jag mig nästa lättad över att det inte bara är jag som upplever dessa problem eller att det är mitt föräldraskap det är fel på. Den är mycket tänkvärd och jag uppskattade framför allt informationen om att bråk och skrik smittar av sig. Det är därför viktigt att behålla lugnet som förälder. Den beskriver ett stort antal vardagliga situationer där bråk ofta uppstår. Jag rekommenderar denna till alla småbarnsföräldrar. Ju tidigare desto bättre så att man slipper onödiga misstag. Läs denna!