Linjen

Bok av Elise Karlsson
En linje: ett gemensamt projekt, en hållning. Men också en gräns, det som skiljer innanför från utanför. Ett kontorslandskap i en byggnad av glas. Smattret från tangenter, doften av kaffe. En kvinna har återigen fått chansen efter en tid som arbetslös. Företaget gör manualer i självhjälpssegmentet. Det handlar om att ge människor verktyg. Att förändra. Så att de blir mer effektiva, bättre på att kommunicera. Romanjaget är hårt arbetande och klättrar snabbt inom företaget. Jobbet tar upp allt mer av hennes tid och hon umgås intensivt med kollegorna. Kanske älskar hon rent av en av dem? Men snart börjar det ryktas om nedskärningar. Hon, som alltid haft tillfälliga anställningar, vet att det gäller att hålla sig på rätt sida när bilan faller. Linjen är en mörkt humoristisk undersökning av arbetet som idé, ideologi och vardag. När det börjas kännas absurt, titta upp och se dig omkring. Känner du igen dig? Elise Karlsson (född 1981) är författare, litteraturkritiker och redaktör. Linjen är hennes tredje roman, efter Lonely Planet och Fly, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris.
3 utgåvor
Välj utgåva
LinjenSvenska - Pocket
ISBN: 9789127147157
LinjenSvenska - E-bok
ISBN: 9789127141384
Linjen : romanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127141377
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
79 kr + 59 frakt
Linjen
79 kr
Linjen
85 kr
Linjen
90 kr
Linjen
90 kr
Linjen
90 kr
Linjen
100 kr
Linjen
150 kr
Book Outlet
198 kr fri frakt
Linjen
198 kr
Bokus
184 kr fri frakt
Linjen
184 kr
Arbetslösheten tär på Emma och när hon väl får ett nytt jobb så går hon in hårt för att etablera sig och göra sig oumbärlig. Arbetet blir en stor del av hennes liv och hennes tillvaro kretsar kring arbetsuppgifter, kollegor - och att alltid göra sitt yttersta. Men när det börjar gå sämre för företaget så blir det helt plötsligt tydligt att ingen sitter säkert, kanske inte ens hon. Linjen mellan arbetsliv och det privata börjar att suddas ut, för är man inte beredd att offra nästan allt för att få vara kvar i de arbetandes gemenskap och slippa att kastas ut i arbetslöshetens limbo...?

Elisa Karlsson är fenomenal på att fånga det outtalade, det som hänger i luften och orsakar ångest. Hon fångar Emma och hennes vilja att offra allt för att kunna känna meningsfullheten av ett tillfredsställande arbete på ett fantastiskt sätt. Som läsare känner man desperationen och rädslan för att bli arbetslös, att inte längre ha en djupare tillhörighet. Karlssons språk är otroligt väl avvägt och finkänsligt, med små och få detaljer lyckas hon förmedla stora känslor. En bok som stannar kvar länge hos läsaren.