Vi skulle segla runt jorden

Anna Sundström Lindmark

Att bli lämnad som barn eller ungdom för att ens pappa tagit livet av sig lämnar ett stort tomrum fyllt med funderingar, frågor och sorg. Denna grafiska roman är skriven i jag-form, det är Agnes som berättar om sin relation till pappan. Emellanåt finns där hopp och längtan, men också problem och mörker. Tomhet.

3 utgåvor
Välj utgåva
Vi skulle segla runt jordenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127156494
Vi skulle segla runt jordenSvenska - Okänt
ISBN: 9789127156517
Vi skulle segla runt jordenSvenska - E-bok
ISBN: 9789127156500
WOW! Vilken bok! Jag ÄLSKAR boken, även om handlingen är jättetung att läsa. Boken handlar ju om självmord och tankar som huvudpersonen känner inför pappans mående. Det gör boken väldigt tung att läsa, men det blir inte jättejobbigt eftersom författaren är väldigt duktig på att förklara och får mig att förstå hur det kan bli sådär jobbigt att man inte vill leva. Det är väldigt skickligt skrivet.
Jag gillar verkligen de enkla illustrationerna som beskriver, men blir inte för mycket. Det är enkla blyertsteckningar som inte tar över, utan text och bild kompletterar varandra väldigt bra.
Jag gillar att det är en pappa som mår dåligt, det känns som det är ganska sällan pappor får må dåligt. Både i verkligheten och i böcker. Pappor mår ju också dåligt ibland, det är verkligen inget som ska tabubeläggas.
Boken är jobbig att läsa, men den är värd alla jobbiga känslor jag som läsare får. Boken är livsviktig!