Det fattas en tärning

Bok av Johanna Thydell
Puck är sexton år gammal, bor med sin mamma, saknar sin pappa som är ute ur bilden och som är rädd för att förlora kontrollen. Ändå händer det hela tiden eftersom livet mer eller mindre fungerar så. Puck hittar ändå sin egen väg genom det som inte går att kontrollera, åtminstone delvis.
6 utgåvor
Välj utgåva
Det fattas en tärningSvenska - Pocket
ISBN: 9789150113204
Det fattas en tärningSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789170367946
Det fattas en tärningSvenska - Pocket
ISBN: 9789170015717
Det fattas en tärningSvenska - E-bok
ISBN: 9789150115536
Det fattas en tärning : romanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127105317
Det fattas en tärning : romanSvenska - Pocket
ISBN: 9789127026780
Puck är en tonårstjej som är otroligt rädd för att tappa kontrollen. Hon är rädd för att bli sviken och är noga med att inte låta någon kommer henne för nära. Det fattas en tärning i Pucks liv, och den tärningen är PAPPA. Han som övergav både henne och mamma. Samtidigt som det värker i Puck av saknad måste hon också parera högstadielivet.

Det fattas en tärning är en berättelse om kärlek, vänskap, svek och saknad.
Det här är en ungdomsbok som är ett måste för både ungdomar, unga vuxna och vuxna. Boken har hög igenkänningsfaktor och bjuder på både skratt och nya idéer. Historien innehåller så många ögonblick som går att relatera till både som tonåring, som går igenom samma ålder och samma period i livet som huvudpersonen i boken, samt som vuxen.

Berättelsen handlar om Puck, eller Petra som är en sextonårig tjej med allt var det innebär. Dessutom handlar boken om en pappa som försvinner och lämnar kvar en mamma med sin dotter och hur dottern hanterar pappans försvinnande. Puck gör allt för att inte förlora kontrollen över sin tillvaro, ändå gör hon det med jämna mellanrum, eftersom livet allt som oftast är svårt att kontrollera.

Huvudpersonen speglas igenom hela boken, både i sättet boken är skriven på, ämnet som boken behandlar och hur relationerna mellan karaktärerna i boken skrivs fram. Det är lite som att bli tonåring igen om boken läses om som vuxen. Det finns många andra aspekter av boken också, att sakna någon och att sakna något, vilket de allra flesta människorna kan relatera till.

Den här boken gavs ut 2010 och den har redan sålt i över 100.000 exemplar och översatts till en rad olika språk. Inte konstigt att författaren har blivit ordentligt prisad både för den här boken och andra alster. Dessutom är böckerna tidlösa på ett sätt som andra moderna böcker inte är.