Dansar Elias? Nej!

Bok av Katarina Kieri
Huvudpersonen Elias Strandsjö är en sextonåring kille vars mamma är borta. Ingen vet var hon är, allra minst Elias. Men, trots avsaknaden av mamman finns det gott om andra personer i Elias liv. Allt ifrån grannflickan Annan till granntanten, till hans pappa och hans drömtjej Julia. Boken är ett måste för så väl unga som vuxna.
5 utgåvor
Välj utgåva
Dansar Elias? Nej!Svenska - E-bok
ISBN: 9789129679700
Dansar Elias? Nej!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789129660227
Danser Elias? Nej!Danska - Pocket
ISBN: 9788762601505
Dansar Elias? Nej!Inbunden
ISBN: 9789129990225
Dansar Elias? Nej!Svenska - Pocket
ISBN: 9789172636521
Det här är en fantastisk ungdomsbok som i allra högsta grad kan läsas av vuxna också. Som så många andra ungdomsböcker får vi följa världen genom huvudpersonens ögon, ur hans ungdomsperspektiv. Men boken skildrar också de vuxna som befinner sig runt huvudpersonen.

Bokens huvudperson heter Elias och är 16 år. Hans mamma är borta och det framgår aldrig riktigt varför, samtidigt så påverkar det inte läsningen i någon större utsträckning att inte veta exakt var hans mamma är eller om hon finns överhuvudtaget. Under historiens gång följer läsaren Elias och personerna som finns i hans liv, allt ifrån grannflickan, till granntanten och tjejen han är förälskad i.

Den här boken kan läsas enbart för hur den är skriven, språket är fantastiskt och det är på grund av språket som den här boken sticker ut i mängden av andra ungdomsböcker som finns på marknaden. Bara titeln anspelar på så mycket mer än vad läsaren kanske anar när den börjar läsa boken. Utöver språket är karaktärerna och deras relation till varandra något som kanske gör att den här boken blir lättare att komma ihåg också. Inte nog med att karaktärerna är lätta att känna igen sig i, de är sammankopplade på ett ganska ovanligt sätt också. Det är inte konstigt att den här boken har vunnit pris.

Som många andra ungdomsböcker bjuder boken på både skratt och gråt. Det är dessutom lätt att känna igen sig i samtliga karaktärer som du som läsare möter i boken.