Syskonkärlek

Bok av Katarina von Bredow
Är det möjligt för två syskon att bli kära i varandra? Det är i alla fall precis det som händer för Amanda och Ludvig. I största hemlighet inleder de ett kärleksförhållande med varandra men sanningen kommer alltid fram till slut. Vad händer när de blir påkomna och deras relation kommer fram i ljuset?
5 utgåvor
Välj utgåva
SyskonkärlekSvenska - Pocket
ISBN: 9789129666908
SyskonkärlekSvenska - E-bok
ISBN: 9789129679793
Bredow Ludvig meine Liebe - Roman, Gulliver 1265Tyska - Pocket
ISBN: 9783407788818
SyskonkärlekSvenska - Pocket
ISBN: 9789129709315
SyskonkärlekSvenska - Inbunden
ISBN: 9789120101316
Som vanligt skriver Katarina böcker som riktar sig till ungdomar och berör känsliga ämnen, tonårsdilemman, känslor och kärlek. Den här boken tar sig an ett riktigt tabubelagt ämne, nämligen när den vanliga syskonkärleken utbyts till äkta kärlek. Katarina har en speciell förmåga att förmedla känslor genom sin text och man blir som vanligt uppslukad av hennes berättelse.

Boken handlar om syskonen Amanda, 17, och Ludvig, 18. Egentligen är de bara halvsyskon då de har samma mamma men olika pappor. De båda är otroligt tajta, gör allt tillsammans och kan prata med varandra om allt. Förutom en grej som de båda håller inom sig. Men när sanningen väl avslöjas och det visar sig att de båda känner samma sak för varandra, så inleder de ett kärleksförhållande. De vet att det är fel, de försöker stå emot men lusten och kärleken tar över.
Länge lyckas de hålla sin relation hemlig men till slut kommer sanningen alltid fram, hur ska Amanda och Ludvig tackla situationen när deras relation avslöjas? Och vad säger omgivningen om deras förhållande?

Precis som Katarinas övriga böcker är denna välskriven och skrivs utifrån en tonårings perspektiv på livet. Jag kan därför rekommendera denna bok till alla ungdomar som tycker om att läsa om känslor och kärlek.