Se mig falla

Palma 1
Mons Kallentoft 

Tim Blanck söker desperat efter sin sextonåriga dotter som varit försvunnen i tre år. Han har svurit att han aldrig ska ge upp, trots att sökandet har kostat honom hans äktenskap. Han bor numera i Palma på Mallorca, där dottern försvann. Här arbetar han som privatdetektiv och dras snart in i en härva av lögner och girighet.

6 utgåvor
Välj utgåva
Se mig fallaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153391
Se mig fallaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472651
Se mig fallaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178272310
Se mig fallaSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153438
Se mig fallaSvenska - Pocket
ISBN: 9789179130169
Se mig fallaSvenska - Pocket
ISBN: 9789137155173
Den här boken kommer inte tilltala alla läsare då den innehåller en hel del våld och sex. Språket är väldigt vågat på sina ställen, men tycker man att det är okej så har man hittat en riktigt bra bok som faktiskt kan vara Kallentofts bästa hittills. Det är å ena sidan en vacker historia om en kärlek utan gränser, och å andra sidan en otäck beskrivning av ett samhälle som är på väg att spåra ur. Boken är betydligt djupare än författarens tidigare verk, och även om den blir rörig emellanåt så är den läsvärd som en studie i mänsklig ondska.
I se mig falla får vi följa Tim Blanck som letar efter sin tonårsdotter som försvann under en festresa till Mallorca. Han har lovat att han aldrig ska sluta leta. Tim bor numera i Palma och jobbar som privatdetektiv för att kunna försörja sig samtidigt som han letar efter sin älskade dotter.
Jag bara ÄLSKAR Mons Kallentofts sätt att skriva, han skriver på ett så målande sätt. Gillar att språket känns enkelt och modernt. Jag känner verkligen att jag är där, med karaktärerna och boken är svår att lägga ifrån sig. Önskar mig verkligen en uppföljare.
I den här boken får man följa en far. Han är desperat. Hans dotter har försvunnit. Hela historien utspelar sig på Palma, Mallorca. I kontrasten mellan det vackra och den svarta baksidan finns det som ger den här berättelsen. Föräldrarna släpper iväg sin älskade dotter Emme som bara vill åka och festa med sina vänner på Mallorca. Festar gör de, men så en kväll, mitt i ruset, försvinner Emme och ingen vet var hon tagit vägen. Föräldrarna, Tim och Rebecka står där, handfallna och vet inte vad de ska göra. Deras liv slås i bitar och tre år senare vandrar Tim fortfarande runt i Palma på jakt efter sin försvunna dotter.

Tim har lovat dottern och sig själv att aldrig sluta leta. Han ger upp allt, sitt jobb, sitt hem, och till och med sitt äktenskap för att kunna leta efter sin älskade dotter. Tim försörjer sig som privatdetektiv i Palma och vid sidan av sökandet efter sin dotter får han också i uppdrag att lösa en otrohetsaffär. Han får då möta den girighet och korruption som finns i samhället och plötsligt anar han skuggan av sin dotter. Han riskerar sitt eget liv för att kanske kunna rädda hennes innan allt är för sent.

Vad jag tycker om boken
Den här boken är ett konstverk, inte bara sett till berättarteknik. Pappan, Tims, röst är den som hörs mest i boken men ibland kommer andra in i berättelsen. Växlingarna sker ofta mellan olika kapitel och det ger hela historien lite mer dynamik.

Såväl miljöer som karaktärer är extremt levande och här nämns allt från det rika överklassamhället till livet i slummen. Författaren tar hjälp av egna erfarenheter och binder samman det till en story som verkligen fungerar. Som läsare är det omöjligt att ana sig till det slut som till slut uppkommer.