Irene Panik

Bok av Carin Hjulström
Irene Pährson är 48 år, älskar muffins och bor på landet tillsammans med sin man Björn, tre tonårsbarn, hästar, hundar, katter och en extremt missnöjd get. Som ung ville Irene bli sångerska eller bibliotekarie, men ingenting blev som hon hade tänkt sig. Nu har hon varit hemma och tagit hand om familjen och den slitna gården Grangläntan medan maken har byggt upp företaget Björns Bad i Ulricehamn. Björn brukar kalla sin fru Irene Panik för att hon jämt tar på sig att rädda allt och alla i de mest kaotiska situationer. Irene längtar efter att vidga sina vyer och bygga upp en egen identitet utanför hemmet. Ett antal besynnerliga sammanträffanden ger henne plötsligt kraft och mod att säga upp sig som familjens projektledare och ge sig ut på en äventyrlig resa. När hon avslöjar sin plan berättar Björn att han träffat en ny kvinna - Ulla på Våtrumsspecialisten. Under en härligt galen roadtrip genom ett vintrigt glesbygds-Sverige lär Irene känna en rad udda existenser som kommer att betyda mycket för henne och hon för dem. Allt detta medan en meteorit från yttre rymden närmar sig jorden med en obegriplig hastighet. Och till slut får Irene verkligen användning för sin förmåga att hantera både kaos och panik ... Irene Panik är en humoristisk och tankeväckande historia om att ta tag i sitt liv och att våga omformulera sina drömmar.
När man känner att normalnivåerna i ens liv har förändrats. Att man inte längre är nöjd o belåten med hur det har varit och vara mindre nöjd med det som man alltid haft..att kunna och våga förändra det. Att finna sin väg, längs vägvalen man gör... att utvecklas!
En riktig rolig resa att följa och emellanåt undrade jag hur hon skulle reda ut allt.
Eftertänksam, lugn och ändå pigg berättelse. Läsvärd!
En rolig bok med blandning av kärlek, vita lögner, en get som heter Bängt och om att hitta sig själv under ett litet äventyr i Sverige!