På sex meters djup (Marianne Jidhoff-serien, #6)

Bok av Denise Rudberg

Sjätte delen i den populära Elegant crime-serien är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - är tillbaka.

Stockholm är täckt av is och en bister kyla blåser över innerstaden som rustar inför jul. En storslagen opera har världspremiär på Operan samlas hela den svenska kultureliten. Ett mycket välkänt konstnärspar hyllas för sin regi och scenografi, men när paret lämnar premiären för att ta sig till sitt omtalade lantställe i ytterskärgården går något fel. De försvinner spårlöst.

Deras båda döttrar anmäler föräldrarna som försvunna och media dränks omedelbart av spekulationer och teorier om vad som hänt det hyllade paret. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff som besökte operapremiären tillsammans med sina kollegor kriminalkommissarie Torsten Ehn och Augustin Madrid dras omedelbart in i den glödheta utredningen. Fram träder en skrämmande och tragisk bild av en mäktig familjs sociala strävan.

Denise Rudberg tar oss än en gång med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger där kultureliten konspirerar och makthavare utövar ett avancerat socialt spel. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka hemligheter.

Mindre

Sjätte delen i den populära Elegant crime-serien är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - är... Mer

6 utgåvor
Välj utgåva
På sex meters djupSvenska - Pocket
ISBN: 9789175036717
På sex meters djupSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137148960
På sex meters djupSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174333480
På sex meters djupSvenska - Pocket
ISBN: 9789137149998
På sex meters djupSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176512616
På sex meters djupSvenska - E-bok
ISBN: 9789137148977
Del 6 i böckerna om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Ett välkänt konstnärspar försvinner spårlöst och kort därefrer mördas en äldre kvinna på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder Marianne och hennes kollegor in på ett spår där makt och politik har en central roll. De olika utredningarna verkar ha kopplingar till varandra.

Jag hade svårt att sluta läsa boken men precis när allt började luckras upp tänkte jag att "nä, den här var sämre än föregångarna" men på sluttampen växte den igen och ja, vad ska jag säga. Jag gillar denna serie och jag älskar karaktärerna! Denise Rudberg är bäst på att ge liv åt sina karaktärer och det känns som att jag känner dem nu. Och hur hon lyckades väva ihop hela storyn... wow!