Marianne Jidhoff-serien, #6

På sex meters djup

Bok av Denise Rudberg
Sjätte delen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - är tillbaka. Stockholm är täckt av is och en bister kyla blåser över innerstaden som rustar inför jul. När en storslagen opera har världspremiär samlas hela den svenska kultureliten. Ett mycket välkänt konstnärspar hyllas för såväl librettot som sin regi och scenografi, men när paret lämnar premiären för att ta sig till sitt omtalade lantställe i skärgården går något fel. De försvinner spårlöst. Deras båda döttrar anmäler föräldrarna som försvunna och media dränks omedelbart av spekulationer och teorier om vad som hänt det hyllade paret. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff som besökte operapremiären tillsammans med sina kollegor dras omedelbart in i den glödheta utredningen. Några veckor senare mördas oförklarligt en kvinna på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid in i en utredning med makt och politik i centrum. Och plötsligt verkar mordfallet ha kopplingar till konstnärsparets mystiska försvinnande. Marianne och hennes kollegor får många trådar att dra i mitt i ett kallt och mörkt Stockholm. Denise Rudberg tar oss än en gång med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger där kultureliten konspirerar och makthavare utövar ett avancerat socialt spel. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka hemligheter.
6 utgåvor
Välj utgåva
På sex meters djupSvenska - Pocket
ISBN: 9789175036717
På sex meters djupSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137148960
På sex meters djupSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174333480
På sex meters djupSvenska - Pocket
ISBN: 9789137149998
På sex meters djupSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176512616
På sex meters djupSvenska - E-bok
ISBN: 9789137148977
Del 6 i böckerna om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Ett välkänt konstnärspar försvinner spårlöst och kort därefrer mördas en äldre kvinna på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder Marianne och hennes kollegor in på ett spår där makt och politik har en central roll. De olika utredningarna verkar ha kopplingar till varandra.

Jag hade svårt att sluta läsa boken men precis när allt började luckras upp tänkte jag att "nä, den här var sämre än föregångarna" men på sluttampen växte den igen och ja, vad ska jag säga. Jag gillar denna serie och jag älskar karaktärerna! Denise Rudberg är bäst på att ge liv åt sina karaktärer och det känns som att jag känner dem nu. Och hur hon lyckades väva ihop hela storyn... wow!