Snedtänkt

Bok av Kalle Lind
Boken lyfter fram människor som haft modet att gå sina egna vägar och som har präglat den svenska underhållningshistorien. Här skildras starka personligheter som Pekka Langer, Nancy & Carina, Karl Gerhard, Lill-Babs och Svullo. Författaren väcker liv i de bortglömda, men ack så viktiga, händelserna och fenomenen från den svenska kultur- och nöjessfären.
En bok för de som är det minsta intresserad av svensk underhållning, välskriven och intressant även perspektiv på kvinnliga underhållare. De kapitel med underhållare som jag inte har hört talas om var intresata.
Boken Snedtänkt tar mig med på en minnenas promenad genom min barndoms television. Med fantastisk berättarteknik ger Kalle Lind en historielektion i 1900-talets kulturliv. Kan inte annat än rekommendera denna pärla!
På ett roande och småputtrigt sätt knyter författaren ihop diverse kändisar och fenomen på sitt oefterhärmliga sätt. Man kan nog säga att han visar att vi aldrig är längre bort än sex steg från varandra. Sammanlänkningen är fantastisk!