Tiden är inte än

Bok av Elin Boardy
Sverige, cirka 1350. Europa ligger i ruiner, digerdöden härjar och har på bara några år utplånat en tredjedel av befolkningen. En kvinna lämnar allt bakom sig och flyr ut ur landet, för att möta sitt öde. Detta är början på en vandring som blir mycket lång, då den kanske inte har något annat mål än bort. En flykt som tar henne genom ett både rättslöst och ödelagt landskap, till platser där folk alltjämt lever, och försöker överleva. Till pestläkarna, gycklarna, hororna, änkorna, de föräldralösa. Hon får möta såväl vänlighet som illvilja. I sin nya historiska roman Tiden är inte än bygger Elin Boardy spänningen kring den ensamma okända vandrarens utsatthet. Språket är både vackert och distinkt och Boardy låter färden gå till såväl det heliga som det jordiska, det rena och det skitiga. Genom ett medeltida Europa - Kraków, Prag, Dresden, Köln, Amsterdam - utvecklar sig en av alla möjliga berättelser om vår världsdel. I en tid då många människor tvingas på flykt blir denna medeltida berättelse märkligt aktuell. Boardy fortsätter att i varje ny bok byta både tid och geografi, men ändå ständigt djupborra kring ett antal av mänsklighetens eviga teman - frihet kontra utsatthet och våld, kvinnovarande, kropp, identitet, individ, familj.
4 utgåvor
Välj utgåva
Tiden är inte änSvenska - Pocket
ISBN: 9789175037882
Tiden är inte änSvenska - Inbunden
ISBN: 9789146233060
Tiden är inte änSvenska - E-bok
ISBN: 9789146233077
Tiden är inte änSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176514689
Vilken glädje det är att läsa en bok som inte påminner om något annat man har läst. Det händer inte ofta men med Tiden är inte än var det så. Berättelsen utspelar sig under 1300-talet. Digerdöden härjar. En kvinna vandrar från Sverige, ut i det som senare ska bli Europa. Hon ser många platser och möter många människor på sin väg. Vad flyr hon och när är hon framme?
En otroligt vacker bok, olik något annat jag någonsin läst. Den är verkligen det, helt annorlunda, men ack så - jag vill ha ett mer poetiskt ord för häftig men kommer inte på något mer passande, det är just det den är ’häftig’. Dock väldigt lugn så man får ta sin tid med den, men jag hoppas att läsare stannar kvar för den är med mig än i sinnet.
Rekommenderar den till så gott som alla jag möter!