Loppan

Bok av Hans Holmér
ARVID ROOS, som kallas Loppan efter en fantasifull rapport om en brand i en bilverkstad, arbetar i Gropen, sambandscentralen i polishuset i Stockholm. Jobbet är omväxlande och innebär ganska mycket stress. Det gäller att vara på hugget långa tider i sträck och ha förmåga att umgås med alla sorters människor. Och hela tiden fokusera på detaljer, för ibland kan en harmlös händelse vara ingången till något större, mer komplicerat. Så är det den här gången. Loppan får vara med om att reda ut ett fall med många förgreningar och följdverkningar. Det börjar med en felparkerad bil som leder till rån, människorov, mord ... HANS HOLMÉR skrev en rad polisromaner efter sina uppdrag som blandannat SÄPO-chef, länspolismästare i Stockholm och FN:s expert i narkotikafrågor. Huvudrollen hade Loppan, en ganska vanlig man, med ganska vanliga problem och glädjeämnen. Böckerna om Loppan blandar vardagliga betraktelser med hårresande spänning och brutalitet.
Den har stått i min bokhylla länge och nu fick jag läst den. Och ja det är en typisk 90-tals polisroman men den har spänning, fart och relativt bra historia.
Lätt läst och man behöver bara flyta med orden. Visst man kunde gissa sig till vad som skulle hända men ändå så fick den mig att tycka om den. Del 1 så ja jag vill läsa de andra i serien någon gång.