Förrädaren

Bok av Gabriella Ullberg Westin
Viktor Berger ser fram emot en ny tillvaro med flickvännen Mira då det bara är ett år kvar tills han avtjänat sitt straff på anstalten Hall. Men plötsligt utsätts han för utpressning, och Mira tvingas se på när pojkvännen riskerar hela deras framtid. Kriminalinspektören Rokka utreder ett mord på en rastplats, och brottet leder honom snart tillbaka till den undre värld han en gång lämnat.
5 utgåvor
Välj utgåva
FörrädarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150941869
FörrädarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176335222
FörrädarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789150725902
FörrädarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789150944631
FörrädarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789150949704
Boken tar sin början i att en ung man brutalt blir avrättad vid en helt vanlig rastplats. Det ska snart visa sig att avrättningen beror på att den unge mannen vet och sett för mycket. Polisen Johan Rokka och kollegorna antar att det har att göra med gängkriminalitet men Rokka blir plötsligt utlånad till sina kollegor i Stockholm för att arbeta med organiserad brottslighet. Det här ska visa sig vara något helt annat än den vardag Rokka är van vid hemma i Hudiksvall. Plötsligt befinner sig Rokka i en hotfull situation. Han blandas in i ett fall där en man blir befriad från fängelset och efter det involveras samma man i en kupp mot NK där juveler stjäls. Rokka inser plötsligt att den man som är inblandad i kuppen är en barndomsvän till honom. Rokka har inte haft det så lätt genom sin uppväxt men han valde att ta tag i sitt liv och bli polis. Hans vän, Viktor, följde dock den inslagna vägen och blev istället kriminell. Men ska Viktor lyckas komma ur sin kriminalitet och hur ska det gå för Johan Rokka?

Vad jag tycker om boken
Det här är en bok som verkligen visar hur lite det kan krävas för att en människa ska fatta fel beslut. Många gånger kan man inte förstå hur man kan agera så fel men i de flesta fall är agerandet extremt komplext. I boken finns det ingen rak linje mellan det goda och det onda utan här är det istället gråzonen mitt emellan som tas upp.

Handlingen är välskriven och boken är en sådan man gärna sträckläser utan att bli störd. Det är en deckare men den är inte så rysligt otäck som många andra av böckerna i genren kan vara. Jag gillar den och ser fram emot fortsättningen.